Adris grupa planira investicije od 3,2 milijarde kuna, najviše u jedan sektor, evo detalja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. prosinac 2021. u 13:31
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Najveći dio ulaganja odnosit će se na ta tri hotela, no planiraju nastaviti s ulaganjem i u svoja turistička naselja. Kao grupa, naime, prepoznati su po tome da ulažu u taj luksuzni segment turizma sa 4 odnosno 5 zvjezdica i na tome će ustrajati, navode.

Adris grupa planira investirati do 2024. godine 3,2 milijarde kuna, od čega 80 posto ili 2,5 milijardi kuna u sektor turizma, kazao je srijedu u izjavi za Hinu direktor korporativnih komunikacija te grupe Predrag Grubić.

Godišnje će tako Adris u turizam ulagati više od 800 milijuna kuna, rekao je Grubić, napominjući da namjeravaju ulagati u obnovu zagrebačkih hotela (Panorama je već u procesu obnove, a drugi će biti Westin) te u obnovu Hotela Marjan u Splitu.

Najveći dio ulaganja, kako je kazao, odnosit će se na ta tri hotela, no planiraju nastaviti s ulaganjem i u svoja turistička naselja. Kao grupa, naime, prepoznati su po tome da ulažu u taj luksuzni segment turizma sa 4 odnosno 5 zvjezdica i na tome će ustrajati, dodao je.

U sektoru osiguranja, Croatia osiguranje planira investicije od 410 milijuna kuna, kazao je Grubić, navodeći kako je riječ o ulaganjima prvenstveno u digitalizaciju.

Croatia osiguranje je osim tržišnog i digitalni lider, istaknuo je Grubić te dodao kako smatraju to svojom konkurentskom prednošću.

Adris grupa u trogodišnjem razdoblju, do 2024. planira uložiti i 230 milijuna kuna u zdravu hranu, odnosno u Cromaris, a preostalih 37 milijuna kuna odnosi se na svakodnevno investiranje, odnosno praćenja potreba u drugim objektima.

“U ovom trogodišnjem investicijskom ciklusu nisu uključene akvizicije”, istaknuo je Grubić.

Osvrnuvši se na poslovnu 2021. godinu Grubić je ocijenio kako je Adris, s obzirom na okolnosti i neizvjesnosti koja je bila prisutna, osobito u turističkom dijelu, zadovoljan ostvarenim rezultatima. “Sve naše tvrtke su usprkos ovoj planetarnoj krizi uzrokovanoj korona virusom uspješno poslovale”, zaključio je.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Odličan biznis, ali osrednja do slaba dionica. A upitno je i kakav je biznis. Bilo bi im bolje da su pokušali uzeti Ledo pa pojačali segment hrane. Neka intenzivna ulaganja u turizam su u ovim vremenima izuzetno rizična. Turizma može i ne mora biti, a hrana je uvijek aktualna. Plus Ledo bi ostao u hrvatskome vlasništvu.

Ovo je fascinantno, kad su ulaganja i pitanju onda se radi o Adris grupi a kad se treba isplatiti dividenda onda Adris ali bez grupe. I tako već 15 godina.

 

New Report

Close