FOTO: Vindija otvorila novu suvremenu farmu vrijednu 7,4 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 20. srpanj 2018. u 11:57
Foto: Ivica Galović / Pixsell

To je novo ulaganje u domaću proizvodnju radi povećanja proizvodnih kapaciteta.

Grupa Vindija danas je u Brodskom Stupniku otvorila novu, suvremeno opremljenu farmu za uzgoj purana, vrijednu 7,4 milijuna eura. Vlada, koja danas u Vinkovcima održava 5. sjednicu savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, obišla je tvornicu.

Kako javlja HRT, to je novo ulaganje u domaću proizvodnju radi povećanja proizvodnih kapaciteta. Tvornica Vindon, koja je u Slavonskom Brodu otvorena 2003. u sklopu istoimene robne marke, domaćim i regionalnim potrošačima nudi najkvalitetnije pureće meso. 

Proizvodi te marke nose oznaku Hrvatske poljoprivredne agencije "Meso s hrvatskih farmi" kojom se jamči hrvatsko podrijetlo proizvoda sa strogo primjenjivanim načelima sljedivosti. Svježe pureće meso Vindon od prošle je godine i jedini nositelj službenog GMO free certifikata u Hrvatskoj.

Čestitka premijera

– Čestitam Vindiji na ulaganju u modernu farmu u Brodskom Stupniku. Investicija vrijedna preko 7mil.€ unaprijedit će proizvodnju Vindona – uz visoke standarde higijene, sljedivosti, kvalitete (GMO free) – i otvoriti nova radna mjesta. Konkretan doprinos razvoju Slavonije, objavio je premijer Plenković na Twitteru.

Komentirajte prvi

New Report

Close