Uljanik ide u likvidaciju, stečajna upraviteljica ima prijedlog kako spasiti proizvodnju

Autor: Marija Brnić , 26. studeni 2019. u 12:35
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Treba prenijeti koncesiju i započete brodove na tvrtku kći Uljanik brodogradnja 1856.

Stečajna upraviteljica Uljanika d.d. Marija Ružić predlaže likvidaciju krovne tvrtke pulskog brodogradilišta, jer nije moguće izraditi stečajni plan koji bi vjerovnici prihvatili, ali predlaže da se proizvodnju očuva i to prijenosom koncesije i poslova dovršetka gradnji na tvrtku Uljanik brodogranja 1856.

Tvrtku je Uljanik osnovao u svibnju prošle godine i nije imala aktivnosti, a prema prijedlogu plana država bi, kao razlučni vjerovnik, na dijelu pokretnina tvrtke-kćeri Uljanik Brodogradilišta u stečaju preuzela predmete na kojima ima pravo odvojenog namirenja, koja je potrebna za brodograđevnu djelatnost, te bi izvršila povećanje temeljnog kapitala Uljanik brodogradnje 1856. Takva mogućnost postoji i za druge razlučne vjerovnike, koji bi srazmjerno vrijednosti unosa postali članovi Uljanik brodogradnje 1856.

Pokretanje proizvodnje radi dovršetka broda u gradnji Uljanik 526 stečajna upraviteljica, prihvati li skupština vjerovnika njezin plan, očekuje u drugom tromjesječju iduće godine, a potrebno je po njezinim procjenama zaposliti oko 450 radnika. Za dovršetak tog broda potrebno je osigurati 50 milijuna EUR-a u kontinuitetu do drugog kvartala 2021. Financiranje je moguće avansom od strane krajnjeg kupca ili putem kredita HBOR-a ili komercijalne banke, uz državno jamstvo. Stečajna upraviteljica u uvjerenju je da bi se s obzirom na dosadašnju kvalitetu isporučenih brodova, raniji naručitelji vratili u pulski škver.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Investitori, gdje ste? Sad je prilika, dajte avans 🙂

Hahahahahahahahahaha…i onda je svizac zamotao čokoladu…

Napokon!
Odlican dan za RH!

New Report

Close