Tvrtka Metal produkt seli proizvodnju u Vukovar

Autor: Branimir Bradarić/VL , 13. veljača 2017. u 14:57
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

U planu je i povećanje broja zaposlenih u vukovarskom pogonu.

Cjelokupna proizvodnja prije i nego li je započela prodana je na tržištu Njemačke i Austrije pri čemu radnici u proizvodnji imaju plaće od oko tisuću eura pa i više.

Da bi stvar bila još bolja, radi se o tvrtki koja od 2016. posluje u Hrvatskoj, a od prije nekoliko tjedana posluje u Vukovaru. Tvrtka Metal produkt trenutačno zapošljava pet radnika i bavi se proizvodnjom metalnih konstrukcija koje se ugrađuju u konstrukcije na stambeno-poslovnim zgradama, dizala, izradu balkona i drugih proizvoda od metala.

"Trenutačno imamo proizvodne pogone u Njemačkoj i Austriji, a u planu mi je cjelokupnu proizvodnju preseliti u Vukovar. Želim raditi u Hrvatskoj, a u Vukovaru su mi ponudili daleko najbolje uvjete. Četiri mjeseca sam tražio lokaciju gdje bih otvorio proizvodnju, ali bez rezultata. S većine mjesta nisam dobio nikakav odgovor. Tako sam došao i do Vukovara gdje smo se oko svega dogovorili u pet minuta", kaže vlasnik tvrtke Ivan Džigumović.

Prema njegovim riječima, zadovoljan je i uvjetima koje kao investitor ostvaruje u Vukovaru. Sve to dovodi i do toga da je u planu i povećanje broja zaposlenih u vukovarskom pogonu koji se nalazi u Poslovno-inovacijskom centru BiC Vukovar. Nema primjedbi niti na birokraciju u Hrvatskoj napominjući kako se sve odvijalo bez ikakvih problema. Sve to rezultiralo je time što je administrativni dio priče bio riješen dan poslije sastanka s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom, a da je pogon preselio u novu halu u iduća dva tjedna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close