Probna kuća IKEA u centru Zagreba zatvorila vrata, sav namještaj doniran

Autor: Poslovni.hr , 12. siječanj 2017. u 12:09
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Tvrtka IKEA želi aktivno sudjelovati u životu zajednice u kojoj posluje te doprinijeti u stvaranju kvalitetnijeg života, posebno za najranjivije skupine.

Privremena Probna kuća IKEA u centru Zagreba zatvorila je svoja vrata, a tvrtka IKEA Hrvatska sav je namještaj iz „pop – up“ izložbenog prostora vrijedan 250.000 kuna donirala dvjema udrugama. Udruzi Nova budućnost, za opremanje 6 kuća u kojima brinu o djeci bez roditeljske skrbi te udruzi Ženska pomoć sada za opremanje Prihvatnog centra za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja.

„Tvrtka IKEA želi aktivno sudjelovati u životu zajednice u kojoj posluje te doprinijeti u stvaranju kvalitetnijeg života, posebno za najranjivije skupine. To uključuje i pomoć u rješavanju ozbiljnih društvenih problema s kojima se, nažalost, suočava gotovo svaka zajednica. Žrtvama obiteljskog nasilja ponekad je jedini mogući bijeg od zlostavljača sklonište čija je lokacija nepoznata. Zato smo odlučili dio namještaja predstavljenog u Probnoj kući donirati udruzi Ženska pomoć sada, odnosno njihovom prihvatilištu. Mi u tvrtki IKEA vjerujemo da svako dijete ima pravo na dom. Udruga Nova budućnost, koja skrbi o djeci bez roditeljske skrbi, a čija je specifičnost zbrinjavanje braće i sestara bez njihovog razdvajanja, pokušava upravo to. Djeca raspoređena u 6 kuća diljem Hrvatske žive u zajednicama s odgajateljicama. Zato je naša odluka bila da doniramo upravo tu udrugu“, istaknuo je Igor Štefanac, PR menadžer IKEA Hrvatska.  

Podsjetimo, Probna kuća IKEA u samome srcu Zagreba otvorena je krajem listopada u Ilici na križanju s Frankopanskom. Tijekom nešto više od dva mjeseca rada inspirirala je gotovo 60 000 posjetitelja svojim rješenjima za bolji svakodnevni život kod kuće, a u 58 radnih dana organizirano je i gotovo 50 raznih aktivnosti i radionica za djecu i odrasle u kojima je sudjelovalo nešto više od 3.000 članova IKEA FAMILY programa lojalnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close