Badel 1862 dobio nagradu u Italiji

Autor: Poslovni.hr , 22. studeni 2012. u 14:52
Badel 1862

Badel 1862 dobio je Special Vinitaly Nation Award, nagradu koja se dodjeljuje vinskoj kući ili vinaru koji ima najbolji rezultat kad se zbroje ocjene njegova tri vina koja su dobila nagrade i posebna priznanja.

Badel 1862 izvijestio je danas kako je dobio priznanje na talijanskoj izložbi vina Vinitaly. Riječ je o prestižnoj izložbi najboljih svjetskih proizvođača vina i žestokih alkoholnih pića koja se održava već 20 godina. Ove je godine na Vinitalyu sudjelovalo 2.269 vina iz 23 zemlje. Natjecateljski dio sajma Vinitaly slovi za jedan od najselektivnijih i najstrožih u svijetu vinskih natjecanja s obzirom da vina ocjenjuje čak 105 vinskih znalaca iz cijelog svijeta.

Badel 1862 dobio je Special Vinitaly Nation Award, nagradu koja se dodjeljuje vinskoj kući ili vinaru koji ima najbolji rezultat kad se zbroje ocjene njegova tri vina koja su dobila nagrade i posebna priznanja.

Badel 1862 je osvojio i najvišu nagradu za vino, Veliku zlatnu medalju u kategoriji bijelih mirnih vina berbe 2011., i to za Sauvignon Daruvar 2011., kao i tri posebna priznanja za Merlot Korlat 2009., Syrah Korlat 2009. i Graševina Daruvar Izborna berba bobica 2009. Uspjeh je to veći ako se zna da je podijeljeno ukupno samo 16 velikih zlatnih medalja, 17 zlatnih medalja, 19 srebrnih i 18 brončanih, ističu iz Badela.

Direktorica Marketinga i inovacija Badela 1862 Tatjana Gerić Podravac povodom ovih najnovijih nagrada kaže: „Normalno da nas ovakve nagrade, naročito one u oštroj svjetskoj konkurenciji vesele, a pogotovo one koje dolaze od enologa i prestižnih novinara koji se bave vinom. I to u ovoj godini kada Badel 1862 slavi 150 godina postojanja. Moram naglasiti da nam je posebno važno i to da su sva ta vina i vrhunski valorizirana i od potrošača koji su prepoznali kvalitetu i posebnost tih vina, što nam svakodnevno pokazuju izvještaji s tržišta. Mnogi potrošači više ne traže samo Sauvignon, već Daruvarski Sauvignon, a već se mogu diferencirati potrošači koji u restoranima traže točno određenu berbu. Možemo konstatirati da je Sauvignon Daruvar postao brend.“  

Komentirajte prvi

New Report

Close