Autozubak donirao vozilo za udrugu djece s teškoćama ‘Vukovarski leptirići’

Autor: Objava za medije , 08. rujan 2014. u 14:16
Foto: Igor Nobilo

Zajedničkim događanjem na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu AutoZubak i UNICEF danas su obilježili sedmu godinu uspješnog partnerstva koje je okrunjeno donacijom automobila Škoda Rapid udruzi „Vukovarski leptirići“ koja skrbi za djecu s teškoćama u razvoju.

Zajedničkim događanjem na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu AutoZubak i UNICEF danas su obilježili sedmu godinu uspješnog partnerstva koje je okrunjeno donacijom automobila Škoda Rapid udruzi „Vukovarski leptirići“ koja skrbi za djecu s teškoćama u razvoju. Vrijednost partnerstva AutoZubaka i UNICEF-a time je dosegnula 700 tisuća kuna. Automobil će roditeljima djece s teškoćama u razvoju olakšati odlazak na terapije i druge aktivnosti. Ključeve automobila članovima udruge uručili su predsjednik Uprave AutoZubaka Dimitrije Trbović i predstojnica Ureda UNICEF-a Valentina Otmačić.

Prave zvijezde zajedničkog druženja na subotnjoj 'špici' bila su djeca. Uoči početka školske godine djeca su sudjelovala u „Maloj školi dječjih prava“. Popularni zagrebački trg za tu je priliku preuređen u kreativnu igraonicu i stazu za 'utrku'. Djeca su najprije bojala i ukrašavala vlastite makete automobila s kojima su se potom i provozala 'cestom dječjih prava'. Igra je osmišljena u povodu 25 godina Konvencije o dječjim pravima pa su najmlađi sudionici subotnjeg događanja tijekom 'vožnje' prolazili put odgovarajući na pitanja i saznajući sve o pravima na preživljavanje, razvoj, zaštitu i sudjelovanje. Nakon uspješno odvožene staze djeca su dobila poklon, a za dobru atmosferu pobrinula se voditeljica igre Doris Pinčić i UNICEF-ova ambasadorica Maja Vučić.

„Ponosni smo što već niz godina zajedno s našim klijentima pomažemo za djecu. Znamo koliko je važno da djeca s teškoćama u razvoju imaju na raspolaganju sigurno vozilo koje će ih odvesti na vrijeme na svako odredište, i zato je naš automobil i ove godine otišao u prave ruke“, rekao je Dimitrije Trbović, predsjednik Uprave AutoZubaka.

 „Višegodišnja podrška AutoZubaka omogućila je da mnoga djeca s teškoćama u razvoju, zahvaljujući doniranim vozilima, sigurno i lako stignu na svoja odredišta. Automobil zaista puno znači udruzi „Vukovarski leptirići“ koja brine o 70-ak male djece.  Povećana mobilnost će unaprijediti razinu ostvarivanja njihovih prava“, istaknula je Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a.

Višegodišnje partnerstvo AutoZubaka i UNICEF-a sastoji se i od zajedničkih aktivnosti na promicanju sigurnosti djece u prometu.  U Hrvatskoj su prometne nesreće vodeći uzrok smrtnosti najmlađe djece i zato je važno roditelje i sve vozače kontinuirano upozoravati na važnost sigurne vožnje i poštivanja prometnih pravila. 

Komentirajte prvi

New Report

Close