Arena Hospitality Group preuzima beogradski hotel ’88 Rooms’

Autor: Poslovni.hr , 26. travanj 2019. u 12:15
Foto: Arena Hospitality Group

Hotelsko društvo Arena Hospitality Group d.d. iz Pule, putem svojeg ovisnog društva Sugarhill Investments B.V., sklopilo je okvirni ugovor s MK Aviation Services d.o.o. za stjecanje hotela “88 Rooms”, hotela s 4 zvjezdice u Beogradu.

Dovršetak ove transakcije podložan je izvršenju određenih koraka i ispunjenju određenih uvjeta, priopćili su iz tvrtke.

“88 Rooms” moderan je hotel kategoriziran s 4 zvjezdice i smješten na odličnoj lokaciji, u Takovskoj ulici u Beogradu, u blizini poslovne zone, a ujedno i nadomak kulturnih vrijednosti starog Beograda, od boemske Skadarlije, Knez Mihailove ulice i Kalemegdanskog parka. Hotel raspolaže s 88 modernih i komfornih soba i apartmana uređenih po Feng Shui pravilima, a od ostalih sadržaja gostima je na raspolaganju bar, restoran, fitness dvorana, sobe za masažu te četiri sale za sastanke s kapacitetom do 200 sudionika.

Ovom akvizijom Arena Hospitality Group nastavlja svoje širenje u inozemstvu nakon već uhodanog business modela upravljanja sa 7 internacionalnih hotela u Berlinu, Nürnbergu, Kölnu i Budimpešti.

Tim je povodom, predsjednik Uprave Arena Hospitality Group d.d. Reuel Slonim je izjavio: ”Veliko nam je zadovoljstvo predstaviti ovu akviziciju kojom smo, uz zamah trenutnih ulaganja u postojeće smještajne objekte, nastavili najavljeno daljnje širenje poslovanja na nova područja u velikim gradovima regije srednje i istočne Europe. Ovim ulaskom na novo tržište i osnaženjem portfelja hotela koji posluju tijekom cijele godine omogućavamo dodatni rast vrijednosti grupe, a ujedno stvarajući dodatnu dugoročnu vrijednost za naše goste i za naše dioničare. Ovakvim potezima ubrzano mijenjamo postojeće poslovanje visoke sezonalnosti i prerastamo u dinamičnu, međunarodnu hotelsku grupaciju s cjelogodišnjim poslovanjem.”.

 Arena Hospitality Group očekuje da će uvjeti potrebni za dovršetak transakcije biti ispunjeni do kraja ove godine, nakon čega će hotel “88 Rooms” postati dio porfelja Arena Hospitality Group i nastaviti poslovanje pod brendom “Arena Hotels&Apartments” te pod novim imenom “Arena Hotel 88”.

Vrijednost transakcije iznosi 47 milijuna kuna što zajedno sa cjelokupnim investicijskim ciklusom započetim nakon javne ponude sredinom 2017. godine prelazi 500 milijuna kuna.

Predsjednik Uprave Slonim nastavlja: ”Više od pola milijarde kuna investicija nakon javne ponude je u tijeku, počevši ulaganjem od 70 milijuna kuna u prvi hrvatski luksuzni glamping resort Arena One 99 Glamping u Pomeru, trenutna investicija od 128 milijuna kuna u kamp Arena Kažela u Medulinu, 53 milijuna kuna u obnovu hotela art’otel berlin kudamm u Berlinu, 60 milijuna kuna u obnovu turističkog naselja Verudela Beach u Puli i 190 milijuna kuna u kompletnu rekonstrukciju hotela Brioni u Puli koji će nositi brand Park Plaza, te ga pozicionirati među najbolje hotele tog hotelskog lanca.”.

Komentirajte prvi

New Report

Close