ZSE: Crobex indeks u minusu, promet mršav

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. srpanj 2014. u 12:57
Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Na Zagrebačkoj je burzi promet danas mršav jer nema značajnijih vijesti koje bi potaknule ulagače, pri čemu je Crobex indeks u blagom minusu.

Crobex indeks bio je oko podneva na gubitku 0,3 posto, na 1.785 bodova, dok je Crobex10 ojačao 0,1 posto, na 1.016 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je oko 2 milijuna kuna, što je otprilike pola milijuna više nego jučer u ovo doba.

„Na domaćem je tržištu likvidnost danas skromna, kao i posljednjih nekoliko dana, pa do podneva niti jednom dionicom nije ostvaren promet veći od milijun kuna. Nema značajnijih vijesti koje bi potaknule tržište, pa je Crobex trenutačno u minusu, dok Crobex10 stagnira“, kaže Nigela Bubalo, brokerica i članica Uprave u investicijskom društvu Credos.

Najveći promet, oko 500 tisuća kuna, do podneva je ostvaren dionicom HT-a, pri čemu joj je cijena porasla blagih 0,1 posto, na 152,10 kuna.

S prometom od 410 tisuća kuna slijedi redovna dionica Adrisa, a cijena joj stagnira na 300 kuna.

Nakon što su krajem tjedna znatno porasle, zahvaljujući Agrokorovom preuzimanju slovenskog Mercatora, danas su cijene dionica Vupika i Belja znatno pale. Tako je dionica Vupika pojeftinila više od 4, a Belja više od 8 posto.

Među likvidnijim izdanjima su i dvije turističke dionice. Uz promet veći od 100 tisuća kuna, cijena dionice Valamar Adria Holdinga stagnira, dok je dionica Arenaturista pojeftinila 0,1 posto.

A nakon što su nekoliko dana bile pod pritiskom, cijene dionica na europskim burzama danas su porasle. Frankfurtski DAX, londonski FTSE i pariški CAC indeks bili su oko podneva u plusu između 0,2 i 0,5 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close