Zbog katastrofe na Zagrebačkoj burzi zaustavljeno trgovanje

Autor: Tomislav Pili , 09. ožujak 2020. u 15:33
FOTO: GettyImages

Današnju rasprodaju predvode turističke dionice, pa je vrijednost Arena Hospitality Group srušena za 22 posto na 270 kuna dok se Valamar Rivijerom trguje po 18 posto nižoj cijeni od 25,30 kuna. Značajne minuse bilježe i prehrambene dionice.

Rijetko viđeno potonuće dioničkog indeksa CROBEX nagnalo je Zagrebačku burzu na privremeno zaustavljanje trgovanja. Nešto prije 15 sati ZSE je objavila da je trgovina dionicama prekinuta zbog izvanredne volatilnosti tržišta jer je vrijednost indeksa CROBEX u 14:55 sati pala više od 10 posto u odnosu na zadnju vrijednost prethodnog trgovinskog dana.

“Trgovina se prekida na 30 minuta”, stoji u objavi burze. Uz iznadprosječni promet od 41 milijun kuna CROBEX se spustio sve do 1636 bodova i za ovu godinu bilježi značajan pad od gotovo 19 posto. Današnju rasprodaju predvode turističke dionice, pa je vrijednost Arena Hospitality Group srušena za 22 posto na 270 kuna dok se Valamar Rivijerom trguje po 18 posto nižoj cijeni od 25,30 kuna. Značajne minuse bilježe i prehrambene dionice, pa je Kraš u minusu od 11,6 posto na 610 kuna dok se Atlanticom trguje po 10,3 posto nižoj cijeni od 1040 kuna.

S druge strane, među rijetkim dionicama koje su u plusu ističe se skok Badela 1862 od gotovo 20 posto na 11,50 kuna.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Rasmus

u pitanju je velika potraznja alkohola za izradu stedstava za dezinfekciju i to je jedini razlog zasto Badel raste i rasti ce i dalje dok bude virusa.

Badel rastao kontra tržišta, ima smisla definitivno, ekipa će se tješit sa badelovim konjakom nakon današnjeg dana 🙂

Zbog cega obustava???? Pa sve burze rade normalno u cijelom svijetu. Dokaz vise da zse vode nestrucni ljudi koji u zivotu nisu kupili ni 1 dionicu. Zar misle da su ovom odlukom pomogli dionicarima. Pa od 2008 godine nisu napravili nista po pitanju dionica vec samo dolaze po placu svaki mjesec!!!!!!

New Report

Close