Varšavska burza i bečki CEESEG ipak se ne spajaju

Autor: Poslovni dnevnik , 24. rujan 2014. u 22:00
Preusmjeravanje na organski rast

CEESEG čine burze u Beču, Ljubljani, Pragu i Budimpešti.

Varšavska burza (WSE), vodeće tržište dionica u srednjoj Europi, suspendirala je moguće spajanje s bečkim burzovnim operaterom CEESEG-om i najavila preusmjeravanje fokusa na organski rast.

"Nakon temeljite analize raspoloživih opcija regionalnog rasta i uzimajući u obzir visok potencijal rasta poljskog gospodarstva i njegova tržišta kapitala, WSE je odlučio da će se u ovoj fazi fokusirati na organski rast", navodi se u priopćenju varšavskog operatera. "Zato WSE zasada ne razmatra mogućnost kapitalnog udruživanja sa CEE Stock Exchange Groupom", dodaju u WSE-u, ne isključujući mogućnost spajanja u budućnosti. WSE je u siječnju najavio da priželjkuje spajanje s CEESEG-om do kraja ove godine.

U lipnju je pak kormilo preuzeo bivši zamjenik ministra financija Pawel Tamborski, koji je na toj poziciji zamijenio Adama Maciejewskog. Na Varšavskoj burzi izlistane su dionice 463 kompanije ukupne tržišne kapitalizacije 226 milijardi eura. CEESEG pak čine burze u Beču, Ljubljani, Pragu i Budimpešti, a ukupna tržišna kapitalizacija kompanija u njihovim kotacijama iznosi 128 milijardi eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close