U uspjeh dokapitalizacije Đure Đakovića malo tko vjeruje

Autor: Tomislav Pili , 04. prosinac 2014. u 22:00
Tomisalv Mazal, predsjednik Uprave (Davor Višnjić/PIXSELL)

Kako je u dva kruga upisano svega 585.000 dionica, za uspjeh treba još golemih 3,4 milijuna dionica.

Otvaranjem i trećeg kruga upisa novih dionica slavonskobrodskog Đure Đakovića malo tko vjeruje u uspjeh ove dokapitalizacije, osim ako novac ne uplati država koja drži preko 30 posto dionica. Kako u prva dva kruga nije postignut predviđeni prag uspješnosti, Uprava je donijela odluku o održavanju i trećeg kruga u kojem će se od 8. do 16. prosinca moći upisati preostalih 9,12 milijuna novih dionica te slavonskobrodske tvrtke.

U javnom pozivu objavljenom u četvrtak podsjeća se da je u prva dva kruga tijekom studenog upisano i uplaćeno ukupno 584.894 novih dionica Đure Đakovića, po cijeni od 20 kuna. Ukupno izdanje novih dionica Đure Đakovića smatrat će se uspješnim, stoji u javnom pozivu, ako se u sva tri kruga upiše i uplati najmanje četiri milijuna novih dionica, što znači da bi se u trećem krugu trebalo upisati još najmanje 3,4 milijuna novih dionica.

Predstavnici institucionalnih investitora koji su sudjelovali u prva dva kruga ističu kako najvjerojatnije neće sudjelovati i u trećem krugu. “Đuri Đakoviću nedostaje novih poslova i ugovora. Priča oko isporuke vojne opreme Kuvajtu već predugo traje”, ističe predstavnik investicijskog fonda koji je želio ostati anoniman. Na pitanje vjeruje li da će na kraju dokapitalizacija ipak uspjeti, kaže kako u to ne vjeruje. “Teško će uspjeti, iako njihova proizvodnja ima potencijala”, kaže naš sugovornik. Slično razmišljaju i predstavnici mirovinskih fondova koji u neslužbenom razgovoru kažu da uspjeh isključivo ovisi o državi i kako će se ona postaviti.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Postoje tvrtke koje jednostavno nemaju sreće sa rukovodećim kadrovima. Postoje političke garniture koje kadroviraju u Đuru, kako se popularno naziva tvrtka Đuro Đaković, bez imalo kompetencija, sposobnosti i znanja.
Puno sam prošao i prolazim u međunarodnoj trgovini i stvarno mi je stalo pomoći Đuri, nekako je iz mojih krajeva i znam što je nekad bio i što je nekad značio za moj kraj. Prema Đuri odnosim se sa velikim poštovanjem i uvažavanjem. Sa sobom sam vodio i bivše stručnjake Đure, kao i što sam i predlagao nekim vodećim ljudima neke projekte, dovodio potencijalne investitore, potencijalne partnere i potencijalne kupce.
Ali ništa se nije dalo napraviti iz jednostavnog razloga što su svi redom arogantni, cinični, uzvišeni,nepristupačni. Za njih kao da se ništa nije promijenilo, kao da očekuju nekog spasitelja, koji će ih vratiti na putove nekadašnje slave i značenja.
Oprosti im bože,ne znaju što rade!!!!!

New Report

Close