Span otkupljuje dionice za 87,5 milijuna kuna

Autor: Tomislav Pili , 05. prosinac 2022. u 07:00
Nikola Dujmović, predsjednik Uprave Spana/T. Miletić/PIXSELL

Informatička kompanija najavila novi program otkupa koji će trajati dvije godine.

Informatička kompanija Span uvodi novi program otkupa dionica koji će trajati iduće dvije godine, a za to namjerava izdvojiti više od 87 milijuna kuna.

Uprava je krajem prošlog tjedna priopćila na Zagrebačkoj burzi da je donijela odluku o programu otkupa vlastitih dionica. Usvajanjem novog Programa otkupa vlastitih dionica napušta se prethodni program otkupa kojeg je Uprava usvojila 14. siječnja ove godine.

Tim je programom predviđen otkup do 30.000 dionica za devet milijuna kuna, najkasnije do 17. siječnja iduće godine.

“Span pokreće program otkupa vlastitih dionica s namjerom stjecanja do maksimalno 175.000 dionica s novčanim iznosom dodijeljenim Programu u iznosu od 87,5 milijuna kuna. Program započinje 5. prosinca te će biti završen najkasnije do 5. prosinca 2024. godine”, stoji u obavijesti.

Kako se pojašnjava, Program se provodi s ciljem raspolaganja dionicama u okviru Spanova ESOP programa, nagrađivanja članova Uprave, radnika kompanije i povezanih društava, potencijalnih akvizicija društava, sukladno odluci Glavne skupštine od 13. lipnja 2022. godine.

Span planira otkupiti vlastite dionice na uređenom tržištu Zagrebačke burze. Span nije obvezan niti u jednom trenutku otkupiti vlastite dionice, nego će djelovati kao kupac ovisno o tržišnim uvjetima.

Cijena po kojoj se stječu vlastite dionice ne smije biti iznad 10 posto, odnosno ispod 10 posto) prosječne tržišne cijene koja je za te dionice ostvarena tijekom prethodnog dana trgovanja. U petak se dionicama Spana trgovalo po 249 kuna.

Tijekom ove godine Span je na burzi poskupio 5,6 posto što je značajno bolji rezultat od cijelog tržišta koje je mjereno indeksom CROBEx palo više od 8 posto. Inače, od ukupno uvrštenih 1,96 milijuna dionica, Span trenutno drži 20.019 vlastitih dionica, odnosno 1,02 posto ukupnog broja dionica.

Kako stoji u obavijesti, Span je, u svrhu izvršavanja Programa, angažiralo Interkapital vrijednosni papiri koji će kupovati dionice na Zagrebačkoj burzi, zaključuje se u obavijesti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close