Solinski AD Plastik zadržat će većinu neto dobiti iz 2019. u kompaniji

Autor: Ana Blašković , 13. srpanj 2020. u 22:00
Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastika/Borna Filić/PIXSELL

Kompanija je krajem ožujka privremeno zaustavila proizvodnju u Hrvatskoj, Mađarskoj i Srbiji gdje ima pogone u kojima radi oko 3000 zaposlenika

Dioničari AD Plastika na godišnjoj skupštini krajem kolovoza trebali bi dati zeleno svjetlo Upravi i Nadzornom odboru za poslovanje u prošloj godini, kao i odlučiti o upotrebi ostvarene neto dobiti.

Solinska tvrtka 2019. završila je s 90,1 milijun kuna profita, a prema prijedlogu Uprave od tog iznosa 51,9 milijuna kuna trebalo bi se rasporediti u zadržanu dobit kompanije, a gotovo 22 milijuna kuna u ostale rezerve za pokriće neotpisanih troškova razvoja.

Preostali iznos od 16,5 milijuna kuna već je dioničarima isplaćen na ime predujma dividende krajem veljače. Među odlukama koje bi trebale dobiti potvrdu jest i ona o reizboru Ivana Tolića u Nadzorni odbor na novo četverogodišnje razdoblje, kao i izbor KPMG-a za revizora financijskih izvješća.

Kao dio automobilske industrije AD Plastik našao se teško pogođen epidemijom koronavirusa. Kompanija je krajem ožujka privremeno zaustavila proizvodnju u Hrvatskoj, Mađarskoj i Srbiji gdje ima pogone u kojima radi oko 3000 zaposlenika, od čega 1600 u Hrvatskoj, no postupno je proizvodnja ponovno pokrenuta.

Prema javno dostupnim informacijama AD Plastik koristio je potpore države za očuvanje radnih mjesta; za ožujak je isplaćeno 5,1 milijun kuna za 1579 zaposlenih te još 6,2 milijuna za travanj.

U lipnju je na Zagrebačkoj burzi tvrtka objavila je ugovorila nove poslove s ruskim AvtoVAZ-om ukupne vrijednosti 57,7 milijuna eura za novi model vozila Lada Niva.

Komentirajte prvi

New Report

Close