Prihodi ENT-a rasli 14%, izvoz veći od milijardu kn

Autor: Marija Brnić , 23. veljača 2021. u 22:00
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Pozitivan utjecaj u RH dao je novi ugovor s HT-om za upravljanje u izgradnji i održavanju telekom infrastrukture.

Ericsson Nikola Tesla završio je 2020. prema nerevidiranom konsolidiranom izvješću s prihodima od 2,052 milijarde i neto dobiti od 94,5 milijuna kuna. Prihodi od prodaje bili su 2,023 milijarde i veći su za 13,7% nego u 2019.

Izvoz u prihodima čini više od polovice (54,2%), što ENT grupu, ističe predsjednika Uprave Gordana Kovačević, s više od milijardu kn izvoza u 2020. svrstava među najveće naše izvoznike te na prvo mjesto izvoznika znanja.

Neto dobit pala je za 7,8% zbog manje dobiti od financijskih aktivnosti te manjih poreznih olakšica nakon završetka investicija, no operativna dobit od 104,4 mil. kn rasla je 1,8%, čemu je pridonio program profitabilnosti i optimizacija.

Pozitivan utjecaj u RH dao je novi ugovor s HT-om za upravljanje u izgradnji i održavanju telekom infrastrukture. Nastavljena je i suradnja s HT-om i A1 na modernizaciji i proširenju mreže.

Intenzivan je bio i angažman na inovacijama u e-zdravstvu, e-poslovanju te javne sigurnosti. Na inotržištima prodaja je bila slabija nego 2019., zbog korone i otežane političke i ekonomske situacije na pojedinim tržištima.

Komentirajte prvi

New Report

Close