Plava laguna bilježi 836 tisuća noćenja

Autor: Darko Bičak , 31. srpanj 2018. u 22:00
Prihodi porečke tvrtke na razini 2017.

Ulagalo se u Park Resort u Poreču te u kamp Stella Maris u Umagu.

Turističko-hotelijerska tvrtka Plava laguna iz Poreča je u prvih šest ovogodišnjih mjeseci ostvarila 324,8 milijuna kuna prihoda, a što je na razini prošlogodišnjeg rezultata.

Iz tvrtke ističu da je na razini grupe u ovom razdoblju ostvareno 836 tisuća noćenja u hotelima i apartmanima što je 2,7% iznad planiranog, a zauzetost je bila za 1,8 ispod prošlogodišnjeg ostvarenja ako se promatra na razini usporedivih operativnih kapaciteta.

U autokampovima je uslijed porasta potražnje tijekom svibnja i lipnja ostvareno 548 tisuća noćenja što je 26,3% iznad plana te 8,1% bolje od prošle godine iskazano prema usporedivim kapacitetima u funkciji. U Plavoj laguni ističu da, sagledavajući sve vrste smještajnih kapaciteta, Grupa je u predmetnom razdoblju ostvarila 1,38 milijuna noćenja koje čini povećanje u odnosu na plana za 10%, odnosno 2% iznad lanjskih veličina.

Dodaju da je prvo polugodište obilježeno izrazito značajnom investicijskom aktivnošću, obzirom da se kapitalni budžet za 2018. svrstava u red najznačajnijih u novijoj povijesti kompanije, što se onda zbog opsežnih radova koji su bili još u tijeku, reflektira na usporedbu poslovnih rezultata s prethodnom godinom.

Tijekom ove godine izvršena su ulaganja u Park Resort, najznačajniji kapitalni projekt Grupe, s 309 smještajnih jedinica u hotelu, apartmanima, suiteovima i vilama, a koji je započeo s radom 14. srpnja. Tu je i investicija u autokamp Stella Maris u Umagu koji je rekonstruiran, a s radom je započeo 30. lipnja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close