Od petka trgovanje novim dionicama na Zagrebačkoj burzi

Autor: Marija Crnjak , 10. lipanj 2020. u 10:25
Foto: Getty Images

Riječ je o holding društvu koje u svom sastavu ima društva The Bird d.o.o.

Pivovara The Garden Brewery dobila je odobrenje Zagrebačke burze za uvrštenje na Redovito tržište 80.807 redovnih dionica društva, pojedinačnog nominalnog iznosa od 500 kuna, oznake GARB, ISIN: HRGARBRA0003.

Prvi dan trgovanja financijskim instrumentima je 12. lipnja 2020. godine. Riječ je o holding društvu koje u svom sastavu ima društva The Bird d.o.o., čija je djelatnost proizvodnja i veleprodaja craft piva i maloprodaju Taproom Žitnjak, društvo Lula d.o.o., čija su djelatnost maloprodaja i Barovi Tisno Resort, te društvo Yellow Submarine d.o.o. čija je djelatnost pripremanje i posluživanje hrane i pića.

Najveći dioničar holding društva je AZ obvezni mirovinski fond kategorije B s 30,82 posto udjela. Drugi dioničar Gardena po veličini, s 29,72 posto vlasničkog udjela, poznati je nogometaš Milan Badelj. Dobrovoljni mirovinski fond AZ Profit u vlasničkoj strukturi ima udjel od 9,9 posto, dok dvije fizičke osobe, preostali dioničari, imaju po 9,39 posto udjela, to su Nick Colgan i David Plant.

Nakon tri godine poslovanja, Garden Brewery je lani pripojio 51 posto tvrtke Submarine u suradnji s AZ-ovim fondovima koji su postali vlasnici 49,5 posto The Garden Breweryja. Mirovincima je ovo ulaganje bilo zanimljivo to što glavnu ulogu u projektu imaju proizvodnja iz domaćih sastojaka i orijentiranost na izvoz.

Komentirajte prvi

New Report

Close