Meteor grupa – Labud kreće u istiskivanje manjinskih dioničara iz vlasništva Badela 1862

Autor: Ana Blašković , 15. srpanj 2020. u 07:43
Darko Knez, predsjednik Uprave Badela 1862/Goran Stanzl/PIXSELL

Po pojedinoj dionici otpremnina će dosegnuti 12,86 kuna kuna, a Meteor će svoj portfelj ‘podebljati’ za dodatnih 661.428 dionica.

Na glavnoj skupštini Badela 1862, koja je održana u utorak, većinski vlasnik dobio je potvrdu za istiskivanje manjinskih dioničara.

Tim potezom Meteor grupa – Labud naposljetku će postati isključivi dioničar tog proizvođača alkoholnih pića, sokova i vina.

Po upisu odluke u sudski registar zagrebačkog Trgovačkog suda udjeli manjinskih dioničara prenijet će se na Meteor grupu koja će im za to isplatiti 8,5 milijuna kuna naknade.

Po pojedinoj dionici otpremnina će dosegnuti 12,86 kuna kuna, a Meteor će svoj portfelj ‘podebljati’ za dodatnih 661.428 dionica.

Iz Badela 1862 na Zagrebačkoj burzi su priopćili da se “otpremnina isplaćuje, u skladu s čl. 300.g st. 2. Zakona o trgovačkim društvima, uvećana za pripadajuću kamatu na bankovne račune manjinskih dioničara koje su isti evidentirali pri SKDD-u”.

Pored istiskivanja manjinskih vlasnika, glavna skupština Badela 1862 prihvatila je izvješća o poslovanju u prošloj godini.

Odlučeno je da gotovo 36 milijuna kuna dobiti iz 2019. kao i prethodno zadržana dobit od 4,2 milijuna kuna ostaju u rezervama za vlastite dionice.

Uprava na čelu s Darkom Knezom i Nadzorni odbor kojeg predvodi Ante Raspudić dobili su razrješnice za rad u prošloj godini, a za glavnog revizora u 2020. izabrana je tvrtka BDO Croatia.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Još jednu ste izmrcvarili i dobili jeftino k. ošari

Još jednu ste izmrcvarili i dobili jeftino, klošari

New Report

Close