Luksemburška tvrtka uložit će u Meritus upravljanje

Autor: Tomislav Pili , 27. prosinac 2019. u 07:46
Početkom kolovoza Meritus ulaganja uvrštena na ZSE/ Marin Tironi/PIXSELL

Sklopljena dva ugovora s Dragon Bidcoom koje trebaju odobriti dioničari.

Jednu od sastavnica tvrtke Meritus ulaganja dokapitalizirat će luksemburška kompanija Dragon Bidco.

Kompanija je objavila na stranicama Zagrebačke burze poziv na izvanrednu glavnu skupštinu dioničara zakazanu za 27. siječnja iduće godina na kojoj bi dioničari trebali dati zeleno svjetlo za ugovor o ulaganju te ugovor o uređenju međusobnih odnosa članova društva između Meritus upravljanja i luksemburške tvrtke.

U dodatnoj obavijesti Meritus je objavio kako su ti ugovori sklopljeni 20. prosinca, a nakon odobrenja skupštine dioničara pristupit će se realizaciji dokapitalizacije.

Iznos dokapitalizacije nije javno objavljen. Inače, informacije o luksemburškoj tvrtki na internetu su vrlo šture, nije poznata vlasnička struktura ni čime se Dragon Bidco konkretno bavi.

Početkom kolovoza ove godine Meritus ulaganja uvrštena su na Zagrebačku burzu nakon što su u dokapitalizaciji sudjelovali i mirovinski fondovi. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Kad je već na burzi, onda bi trebali svi biti jednako obaviješteni. Dioničari će biti obaviješteni kroz materijale za skupštinu i mogli bi se iskrcati nekom neobaviještenom. Burza bi trebala zaustaviti trgovanje.

Žalosno je da je uvrštena u ZB samo zato da bi se mirovinski fondovi moli uključiti u dokap. Od uvrštenja nije bilo niti jednog BID-a osim jednom kad su si oni međusobno zamijenili dionice.

New Report

Close