Još četiri hrvatske tvrtke u ‘školi za izlazak na burzu’

Autor: Poslovni dnevnik , 11. listopad 2018. u 08:02
Claudio Cesario, general manager i zamjenik predsjednika Uprave Zagrebačke banke

U program pripreme za investitore ušli CROZ, Real grupa, Verso Altima grupa i Alarm automatika.

Zagrebačka banka okupila je i ove godine četrdesetak uspješnih i brzorastućih hrvatskih tvrtki koje imaju priliku postati sudionici programa ELITE čiji je nositelj Londonska burza.

ELITE i UniCredit, kroz poseban CEE Lounge prepoznaju brzorastuća mala i srednja poduzeća srednje i istočne Europe da bi im omogućili da se upoznaju s različitim opcijama financiranja te ih pripremili za investitore ili izlistavanje na nekoj od burzi.

Tri uspješno završili 
Do sada su tri hrvatske tvrtke uspješno završile program – Tokić, Novi Agrar (Žito) te Span, a trenutno ih u njemu sudjeluje četiri – CROZ,  Real Grupa, Verso Altima Grupa te Alarm automatika. Svoje iskustvo u ELITE-u prenijeli su u srijedu u Zagrebu predstavnicima domaćih kompanija koje svojim profilom zadovoljavaju kriterije ELITE-a za ulazak u program.  "UniCredit snažno vjeruje i potiče potencijal izvrsnih srednje velikih kompanija srednje i istočne Europe.

 

900 tvrtki

ukupno je prošlo program od pokretanja ELITE-a 2012. godine

Stoga nam je čast da Zagrebačka banka, kao dio UniCredit grupe, svojim klijentima omogućava pristup ELITE programu, da istraže alternativne mogućnosti financiranja i razvoja te im istovremeno pruža priliku za razmjenu ideja i najbolje prakse. Naš je cilj da podupiremo brzorastuće kopanije, da im damo priliku da se educiraju, ali i prezentiraju pred širom zajednicom investitora i vrhunskih stručnjaka", poručio je Claudio Cesario, general manager i zamjenik predsjednika Uprave Zagrebačke banke. 

Više od 250 tvrtki u 2018. 
Rast globalnog uspjeha ELITE-a vidljiv je i u činjenici da mu se pridružuju tvrtke iz Latinske Amerike, Europe te Afrike, a samo u 2018. mu se pridružilo više od 250 novih tvrtki, izjavio je Giacinto Oriolo, menadžer ELITE programa. Od pokretanja 2012. kroz ELITE je podržano više od 900 tvrtki iz Europe.

U program je trenutno uključeno više od 1000 savjetnika, tvrtki i investitora u svojoj rastućoj zajednici. ELITE je kreiran za potrebe svake pojedine tvrtke odabrane kroz UniCreditov CEE Lounge.  Program ELITE pomaže da brzorastuće tvrtke budu svjesne različitih dostupnih financijskih sredstava i da budu pravilno pripremljene za susret s budućim perspektivnim investitorima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close