Fondovi bi kupovali po Sloveniji i Hrvatskoj

Autor: Tin Bašić , 20. lipanj 2013. u 22:01
Indeks povjerenja u odnosu na listopad prošle godine porastao je trideset bodova/FOTOLIA

Deloitteovo istraživanje pokazalo probuđeni interes private equity fonodova.

Istraživanje konzultantsko-revizorske tvrtke Deloitte o povjerenju private equity fondova u Srednjoj Europi pokazuje pozitivne naznake i veću namjeru investitora za ulaganjem u tu regiju.

Indeks povjerenja u odnosu na listopad prošle godine porastao je trideset bodova i popeo se na 101 bod. Velikim je dijelom, objašnjava se u priopćenju, rast potaknut smanjenjem udjela ispitanika koji su predviđali daljnje usporavanje gospodarstva (sa 69 na tek 21 posto). Uočljiv je i značajan porast optimizma po pitanju efikasnosti financijskih investicija. Raste i udio ispitanika koji u idućih šest mjeseci planiraju više kupovati nego prodavati.

 

1,6milijardi

eura bila je cijena po kojoj je prodan Net4Gas, RWE-ova mreža u Češkoj

"Bit će zanimljivo promatrati ponašanje ulagača u odnosu na zabilježeni rast indeksa povjerenja", kaže Vladimir Milošević, partner u Deloitteovom odjelu financijskog savjetovanja i dodaje kako su fondovi posebno pokazali interes za ulaganja u Hrvatsku i Sloveniju. U zadnje vrijeme Mid Europa Partner i Accession Mezzanine Capital prodali su poljski lanac poliklinika Lux-Med za 400 milijuna eura, a i zaključena je prodaja Net4Gasa, RWE-ove plinske mreže u Češkoj, Allianz Capital Partnersu i Borealisu za 1,6 milijardi eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close