Dokapitalizacija Helios Farosa za gradnju vila i hotela

Autor: Marija Crnjak , 04. rujan 2023. u 13:12
Na mjestu hotela Arkada gradit će se novi objekt s pet zvjezdica/M. Čikotić/PIXSELL

Dioničari su preuzeli obvezu dokapitalizacije u definiranim iznosima i utvrđenim rokovima, i ovom uplatom njihova će obveza u potpunosti biti izvršena

Mirovinci i Valamar povećavaju temeljni kapital hotelske tvrtke Helios Faros za nešto više od 8 milijuna eura, kako bi nastavili ulaganja u objekte u Starom gradu na Hvaru, gdje u budućnosti planiraju i graditi novi hotel na mjestu Hotela Arkada.

Kako su objavili u petak na Zagrebačkoj burzi, povećava se temeljni kapital Helios Farosa izdavanjem novih redovnih dionica, s tim da društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima PBZ Croatia osiguranje ulaže 6,43 milijuna eura za 4,83 milijuna dionica, dok Valamar Riviera ulazi sa 1,6 milijuna eura.

Kako pojašnjavaju iz tvrtke za Poslovni dnevnik, dioničari su preuzeli obvezu dokapitalizacije u definiranim iznosima i utvrđenim rokovima, i ovom uplatom njihova će obveza u potpunosti biti izvršena. Temeljni kapital hvarskog hotelijera povećat će se izdavanjem više od šest milijuna novih redovnih dionica.

Kako kažu, “povećanje temeljnog kapitala bit će uloženo u nastavak, odnosno završetak investicijskog ciklusa, izgradnju vila i popratnih turističkih sadržaja u Amicor green resortu, koji je dijelom završen i otvoren gostima, i već se ove sezone pokazao vrlo uspješnim na tržištu”.

Izrada planova za gradnju novog hotela Arkada također je u tijeku i radi se na prijedlogu idejnog rješenja, za što su stvoreni preduvjeti usvajanjem Urbanističkog plana uređenja dijela ugostiteljsko-turističke zone Helios.

Njime je definirana prostorna cjelina hotela Arkada, na način da se dopušta sveobuhvatna rekonstrukcija postojećeg hotela ili uklanjanje postojećeg i izgradnja novog, uz podizanje kategorije s postojeće dvije na pet zvjezdica, kažu u Helios Farosu.

Komentirajte prvi

New Report

Close