Dobit porasla na 60,2 mil. kuna

Autor: Darko Bičak , 30. listopad 2012. u 22:00
Dragan Kovačević/PIX

Sve rafinerije osim one u Bosanskom Brodu smanjile su promet naftovodom.

Tvrtka za prijevoz nafte, Janaf, u prvih je devet ovogodišnjih mjeseci zabilježio rast prihoda od 8,3 posto, a dobiti za 25,5 posto.

Ukupan prihod ostvaren je u iznosu od 323,8 milijuna kuna pa je dobit iznosila 60,2 milijuna. U ovom je razdoblju Janaf kroz svoje naftovode transportirao 3,4 milijuna tona nafte, što je 21,4 posto manje od istog razdoblja prethodne godine i 25,4 posto manje od planiranog obujma transporta. Kako navode iz same tvrtke, smanjenje obujma transporta odnosi se na sve kupce, osim Optime, vlasnika rafinerije iz Bosanskog Broda, koja je transportirala 1,3 posto veću količinu nafte u odnosu na prethodnu godinu. Prihodi od temeljne djelatnosti Janafa, transporta nafte i skladištenja nafte i naftnih derivata u prvih devet mjeseci ove godine smanjeni su za 4,3 posto i iznosili su 266,2 milijuna kuna.

No zato su financijski prihodi ostvareni u iznosu od 23,4 milijuna kuna, što je za 10,8 milijuna kuna više nego lani. Ukupni rashodi Janafa u prvih devet mjeseci porasli su u odnosu na isto razdoblje lani za četiri posto, na 248,5 milijuna kuna. U ovom je razdoblju vrijednost fakturiranih ulaganja u dugotrajnu materijalnu i nematerijalnu imovinu iznosila 195,9 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close