Croatia Records dioničarima dijeli svu dobit

Autor: Marija Brnić , 23. lipanj 2022. u 14:23
Prijedlog je da se 3,66 milijuna kuna raspodijeli dioničarima/D. Petric/PIXSELL

Nova skupština dioničara bit će i treća koja se održava u ovoj godini.

Najveća diskografska kuća Croatia Records ipak neće zadržati dobit iz 2021., najveću zabilježenu u proteklih pet godina.

Sazvana je, naime, nova glavna skupština za 21. srpnja, s prijedlogom da se, za razliku od prethodne glavne skupštine sazvane za 14. lipnja, na kojoj je usvojeno godišnje izvješće za prošlu godinu s odlukom o zadržavanju dobiti, sada dioničarima isplati svih 3,66 milijuna kuna neto dobiti.

Prošla godina je, inače, bila i rekordna unatrag pet godina po ostvarenim prihodima (34 milijuna kuna), kao i EBITDA (6,1 milijuna kuna).

Što je presudilo da se u kratkom vremenu promijeni odluku i povuče dobit, u pozivu za skupštinu nije precizirano, no s obzirom na vlasničku strukturu, taj prijedlog neće imati otpora.

Croatia Records u većinskom je vlasništvu tvrtke Autor (80%), čiji su osnivači Želimir Babogredac, inače direktor Croatia Recordsa, te Igor Svilar. Nova skupština dioničara bit će i treća koja se održava u ovoj godini.

Na prvoj, izvanrednoj, u travnju je, naime, s mjesta člana Nadzornog odbora tvrtke opozvan glazbenik Branimir Mihaljević, godinu dana nakon što je imenovan na tu poziciju, a novim članom postao je Miroslav Lilić, legendarni televizijski novinar, koji je svojedobno bio i direktor Croatia Recordsa.

Komentirajte prvi

New Report

Close