Bezos ubrzao prodaju dionica Amazona

Autor: Tomislav Pili , 06. kolovoz 2019. u 22:00
Jeff Bezos/REUTERS

U tjedan dana prvi čovjek internetskog trgovca došao do 2,8 milijardi dolara.

Nakon što je u četvrtak i petak prodao dionice Amazona za 990 milijuna dolara, prošloga tjedna prvi čovjek tog internetskog trgovca Jeff Bezos uprihodio je ukupno 2,8 milijardi dolara na smanjenju svog udjela.

Naime, u posljednja tri dana srpnja Bezos se riješio Amazonovih dionica za 1,8 milijardi dolara, pokazuju dokumenti koje je poslao Komisiji za burze i vrijednosnice, a prenosi Reuters.

Prodaja je dio plana kojeg je Bezos već ranije najavio. Podsjetimo, najbogatiji čovjek na svijetu najavio je kako planira svake godine prodavati dionice Amazona za milijardu dolara kako bi tim novcem financirao razvoj svoje tvrtke za svemirske letove Blue Origin.

Bezos nije pojasnio zašto je ubrzao prodaju dionica, a nedostupan je i komentar same kompanije. Međutim, američki poslovni mediji podsjećaju kako Bezos – čije se bogatstvo procjenjuje na 110 milijardi dolara – dio kapitala usmjerava i u fond "Day One Fund" koji pomaže siromašnim obiteljima i beskućnicima.

Njegova bivša supruga, Mackenzie Bezos, trenutno je druga najveća dioničarka Amazona s udjelom vrijednim 37 milijardi dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close