Prekinuli sedmogodišnju dominaciju: Zagrebačka burza proglasila Dionicu godine

Autor: Tomislav Pili , 13. prosinac 2019. u 08:07
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Zagrebačka burza tradicionalno nagradila izdavatelje i članove.

Solinski proizvođač automobilskih dijelova AD Plastik prekinuo je sedmogodišnju dominaciju turističke kompanije Valamar Riviera osvojivši ovogodišnju nagradu Zagrebačke burze za Dionicu godine prema izboru javnosti.

Nagrade su dodijeljene u četvrtak u Zagrebu, a u ime AD Plastika preuzeo ju je financijski direktor Josip Divić.

“Trudimo se i marljivo radimo što je prepoznato na tržištu, a unatoč rekordnim poslovnim prihodima ostvarenim prošle godine, očekujemo kako ćemo taj rezultat do kraja godine nadmašiti”, kazao je Divić, a priopćila je Zagrebačka burza. Kako je dodao, od početka godine AD Plastik ugovorio je 215 milijuna eura novih poslova koji će mu omogućiti stabilno poslovanje i u budućnosti.

Najviše nagrada dobio je Kraš koji je laureat u čak tri kategorije: Dionica s najvećim prometom, Dionica s najvećim porastom cijene i Dionica s najvećim porastom prometa. Atlantic je nagrađen za doprinos razvoju tržišta kapitala, a Zoran Stanković, potpredsjednik za financije tom je prilikom izjavio kako je Atlantic jedna od rijetkih kompanija čija cijena dionice od IPO-a do danas bilježi rast.Interkapital vrijednosni papiri i ove su godine dobitnik nagrade za Člana godine.

 

215 milijuna

eura novih poslova ugovorio je AD Plastik ove godine

Ove godine dodijeljeno je i posebno priznanje u kategoriji Člana burze investicijskom društvu Hita-vrijednosnice za kontinuirano članstvo na Burzi od samih početaka.

Konzultantska kuća PwC Hrvatska, u suradnji sa Zagrebačkom burzom, nagradu za izgradnju povjerenja javnosti društvu s najvećom transparentnošću informacija prema svojim dioničarima ove je godine dodijelilo Podravci.

Nagradu je preuzeo Siniša Latinović, direktor kontrolinga. Nagradu Akademije Zagrebačke burze za doprinos edukaciji o tržištu kapitala primio je Libor Weiser.v

Komentirajte prvi

New Report

Close