Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

FeraVino ulaže deset milijuna kuna

Autor: Ivana Barišić
19. svibanj 2008. u 06:30
Podijeli članak —

FeraVino, kao članica našičke Nexe grupe, nakon pet godina promijenila je svoj dizajn etikete. Taj je posao povjeren zagrebačkoj ageniciji Dobar dan komunikacije koja je pri izradi novoga dizajna naglasak stavila na ime Feričanci, mjesto u kojemu se vinarija nalazi te po kome je i cijelo vinogorje dobilo ime.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Kako je istaknuto prilikom prezentacije, FeraVino uzgaja uzgaja vinovu lozu na 170 hektara površine među kojima je kod bijelih sorti najzastupljenija graševina, dok je frankovka, koja je ujedno i njihov zaštitni znak, najbrojnija kod crnih sorti. Godišnja proizvodnja ove vinarije, kako je izvijestila Zlata Riger iz Odjela odnosa s javnošću, kreće se između 800.000 i 900.000 litara vina. U tijeku je izgradnja postrojenja za kontroliranu fermentaciju crnih vina vrijednog devet milijuna kuna koja bi se trebalo dovršiti tijekom ove godine. Iz FeraVina, također poručuju kako će se ove godine fokusirati na formiranje svojega brenda kao vodećeg kontinentalnoga proizvođača crnih vina s osloncem na Frankovku, proširenje postojećih površina vinograda, ali i uvođenje HACCP sustava u vinsku proizvodnju. Za investicijski ciklus predviđeno je više od deset milijuna kuna.

FeraVino, kao članica našičke Nexe grupe, nakon pet godina promijenila je svoj dizajn etikete. Taj je posao povjeren zagrebačkoj ageniciji Dobar dan komunikacije koja je pri izradi novoga dizajna naglasak stavila na ime Feričanci, mjesto u kojemu se vinarija nalazi te po kome je i cijelo vinogorje dobilo ime.

Kako je istaknuto prilikom prezentacije, FeraVino uzgaja uzgaja vinovu lozu na 170 hektara površine među kojima je kod bijelih sorti najzastupljenija graševina, dok je frankovka, koja je ujedno i njihov zaštitni znak, najbrojnija kod crnih sorti. Godišnja proizvodnja ove vinarije, kako je izvijestila Zlata Riger iz Odjela odnosa s javnošću, kreće se između 800.000 i 900.000 litara vina. U tijeku je izgradnja postrojenja za kontroliranu fermentaciju crnih vina vrijednog devet milijuna kuna koja bi se trebalo dovršiti tijekom ove godine. Iz FeraVina, također poručuju kako će se ove godine fokusirati na formiranje svojega brenda kao vodećeg kontinentalnoga proizvođača crnih vina s osloncem na Frankovku, proširenje postojećih površina vinograda, ali i uvođenje HACCP sustava u vinsku proizvodnju. Za investicijski ciklus predviđeno je više od deset milijuna kuna.

Autor: Ivana Barišić
19. svibanj 2008. u 06:30
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close