Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Završena berba grožđa u FeraVinu

Autor: Ivana Barišić
18. listopad 2007. u 06:30
Podijeli članak —

Na površinama FeraVina d.o.o., kao članici našičke Nexe grupe koja djeluje u sastavu Divizije za ostale djelatnosti, jučer je završena berba grožđa. Ubrano je ukupno 145 vagona, a prinosi su za oko 25 posto veći u odnosu na prošlu godinu. Prvi su put ove godine rodili nasadi frankovke iz 2004., a berba je odrađena na 142,4 hektara, dok se iduće planira proširiti sa 2 hektara novih nasada jer će frankovka predstavljati brend feričanačke vinarije i toga kraja. Kako izvješćuju iz Uprave Nexe grupe, berba je počela 3. rujna, a obrane su sorte rizvanca, muškat otonela, bijeloga pinota, rajnskoga rizlinga, zweigelta, graševine i frankovke. Zbog prerađivačkih kapacitete sorte su se naizmjenično brale. U samom FeraVinu godišnje se proizvode između 800.000 i 900.000 litara vina. Ovdje je u tijeku i izgradnja postrojenja za kontroliranu fermentaciju crnih vina, vrijedna gotovo 9 mil. kuna, a koja je započela krajem 2005.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Na površinama FeraVina d.o.o., kao članici našičke Nexe grupe koja djeluje u sastavu Divizije za ostale djelatnosti, jučer je završena berba grožđa. Ubrano je ukupno 145 vagona, a prinosi su za oko 25 posto veći u odnosu na prošlu godinu. Prvi su put ove godine rodili nasadi frankovke iz 2004., a berba je odrađena na 142,4 hektara, dok se iduće planira proširiti sa 2 hektara novih nasada jer će frankovka predstavljati brend feričanačke vinarije i toga kraja. Kako izvješćuju iz Uprave Nexe grupe, berba je počela 3. rujna, a obrane su sorte rizvanca, muškat otonela, bijeloga pinota, rajnskoga rizlinga, zweigelta, graševine i frankovke. Zbog prerađivačkih kapacitete sorte su se naizmjenično brale. U samom FeraVinu godišnje se proizvode između 800.000 i 900.000 litara vina. Ovdje je u tijeku i izgradnja postrojenja za kontroliranu fermentaciju crnih vina, vrijedna gotovo 9 mil. kuna, a koja je započela krajem 2005.

Autor: Ivana Barišić
18. listopad 2007. u 06:30
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close