Varaždinski klipić konačno je dobio certifikacijski žig u postupku zaštite autohtonih proizvoda koji su zajedno pokrenuli Varaždinska županija i Udruga kuhara Varaždinske županije, izvijestili su iz najbaroknijeg hrvatskog grada. Svečana predaja i prezentacija certifikacijskog žiga za proizvod “Varaždinski klipić” održat će se u petak, 31. kolovoza, u dvorani Poglavarstva u Županijskoj palači u Varaždinu. Povijest varaždinskog kulinarstva duga je kao i život grada te su Varaždinci su odavna znali uživati u dobrom jelu i piću, kažu u Varaždinu. Sudeći prema opisima velikih gozbi, koje su u prošlosti posebice priređivali varaždinski mesari, svečani stol Varaždinaca bio je izuzetno obilan, raznovrsan i kvalitetan. Klipići su svakako najpoznatiji dio te kulture, a u Varaždinu se spremni tajnu podijeliti sa svima. Za 30 komada klipića potrebno je: 1 kg brašna, 5 dl mlijeka, 2 dl ulja, sol, 8 dkg svježeg kvasca, kumin za posipavanje i žutanjak za premazivanje.
Varaždinski klipić konačno je dobio certifikacijski žig u postupku zaštite autohtonih proizvoda koji su zajedno pokrenuli Varaždinska županija i Udruga kuhara Varaždinske županije, izvijestili su iz najbaroknijeg hrvatskog grada. Svečana predaja i prezentacija certifikacijskog žiga za proizvod “Varaždinski klipić” održat će se u petak, 31. kolovoza, u dvorani Poglavarstva u Županijskoj palači u Varaždinu. Povijest varaždinskog kulinarstva duga je kao i život grada te su Varaždinci su odavna znali uživati u dobrom jelu i piću, kažu u Varaždinu. Sudeći prema opisima velikih gozbi, koje su u prošlosti posebice priređivali varaždinski mesari, svečani stol Varaždinaca bio je izuzetno obilan, raznovrsan i kvalitetan. Klipići su svakako najpoznatiji dio te kulture, a u Varaždinu se spremni tajnu podijeliti sa svima. Za 30 komada klipića potrebno je: 1 kg brašna, 5 dl mlijeka, 2 dl ulja, sol, 8 dkg svježeg kvasca, kumin za posipavanje i žutanjak za premazivanje.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu