Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Varaždinskom klipiću žig za autohtonost

Autor: Darko Bičak
30. kolovoz 2007. u 06:30
Podijeli članak —

Varaždinski klipić konačno je dobio certifikacijski žig u postupku zaštite autohtonih proizvoda koji su zajedno pokrenuli Varaždinska županija i Udruga kuhara Varaždinske županije, izvijestili su iz najbaroknijeg hrvatskog grada. Svečana predaja i prezentacija certifikacijskog žiga za proizvod “Varaždinski klipić” održat će se u petak, 31. kolovoza, u dvorani Poglavarstva u Županijskoj palači u Varaždinu. Povijest varaždinskog kulinarstva duga je kao i život grada te su Varaždinci su odavna znali uživati u dobrom jelu i piću, kažu u Varaždinu. Sudeći prema opisima velikih gozbi, koje su u prošlosti posebice priređivali varaždinski mesari, svečani stol Varaždinaca bio je izuzetno obilan, raznovrsan i kvalitetan. Klipići su svakako najpoznatiji dio te kulture, a u Varaždinu se spremni tajnu podijeliti sa svima. Za 30 komada klipića potrebno je: 1 kg brašna, 5 dl mlijeka, 2 dl ulja, sol, 8 dkg svježeg kvasca, kumin za posipavanje i žutanjak za premazivanje.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Varaždinski klipić konačno je dobio certifikacijski žig u postupku zaštite autohtonih proizvoda koji su zajedno pokrenuli Varaždinska županija i Udruga kuhara Varaždinske županije, izvijestili su iz najbaroknijeg hrvatskog grada. Svečana predaja i prezentacija certifikacijskog žiga za proizvod “Varaždinski klipić” održat će se u petak, 31. kolovoza, u dvorani Poglavarstva u Županijskoj palači u Varaždinu. Povijest varaždinskog kulinarstva duga je kao i život grada te su Varaždinci su odavna znali uživati u dobrom jelu i piću, kažu u Varaždinu. Sudeći prema opisima velikih gozbi, koje su u prošlosti posebice priređivali varaždinski mesari, svečani stol Varaždinaca bio je izuzetno obilan, raznovrsan i kvalitetan. Klipići su svakako najpoznatiji dio te kulture, a u Varaždinu se spremni tajnu podijeliti sa svima. Za 30 komada klipića potrebno je: 1 kg brašna, 5 dl mlijeka, 2 dl ulja, sol, 8 dkg svježeg kvasca, kumin za posipavanje i žutanjak za premazivanje.

Autor: Darko Bičak
30. kolovoz 2007. u 06:30
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close