Neočekivani obrati u konditorskoj industriji, ali i špekulacije o povezivanju šećerana u utrci za kupnju županjske Sladorane, neke su od tema koje su višegodišnjeg predsjednika Uprave IPK Kandita d.d. Josipa Pavića vinule u žarište interesa javnosti. Nakon prodaje 20-postotnog udjela bjelovarskog Koestlina u Kanditu na Zagrebačkoj burzi i poslovnog “rastanka” s Mirkom Grbešićem, mr. Pavić objašnjava što predstoji najvećoj osječkoj industriji koja na bazi sati rada zapošljava 1200 radnika, ostvaruje prihod od 850 milijuna kuna te izvoz od 80 posto u šećeranskom i 57 posto u konditorskom biznisu.
Nakon izlaska Koestlina iz vlasničke strukture Kandita d.d. na što ćete se orijentirati u Kandit Grupi – konditorskoj industriji ili proizvodnji šećera?
Tvornica šećera Kandit Premijer osnovana je prije sto, a proizvodnja čokolade i bombona prije 60 godina. Do sada se mijenjala samo veličina pojedinoga od njih, odnosno ta se dva biznisa razlikuju jedino po svojoj snazi. U proizvodnji šećera smo najveći u Hrvatskoj, s najvećom ukupnom godišnjom proizvodnjom i s najvećim dnevnim kapacitetom proizvodnje. U tom smislu je i naš biznis šećera veći i značajniji, dok smo po proizvodnji čokolade i bombona drugi u Hrvatskoj. Stoga će oba biznisa i dalje biti naše glavne odrednice.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu