Povećanje produktivnosti i konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora, racionalnije i efikasnije korištenje resursa, jačanje otpornosti na klimatske promjene te okretanje održivim i ekološki prihvatljivim praksama u poljoprivredi, prioriteti su u nadolazećem razdoblju, poručeno je sa stručnog skupa “Samodostatnost u hrani za sigurnu budućnost” koji se u organizaciji HGK Županijske komore Sisak i u suradnji sa Županijskom komorom Otočac održao u Sisku.
Jedno od važnih pitanja je kako povećati produktivnost i fizički obujam proizvodnje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda da bismo u budućnosti mogli smanjiti uvoznu ovisnost i lakše se nosili s globalnim tržišnim poremećajima i cjenovnim pritiscima, kazao je Dragan Kovačević, potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu