Jasno je da svi nekako osjećamo nelagodu kada moramo baciti hranu, a katkada ostatke hrane koje nam je bila baš ukusna odlučimo još malo zadržati kako bi pojeli kasnije ili sutradan, no stručnjaci su za The Healthy objasnili zašto neku hranu ne bismo trebali “ostavljati za kasnije”.
Odgovor na to koliko su dugo ostaci dobri za jelo ovisi o raznim parametrima i čimbenicima, no dr. Donald W. Schaffner, profesor prehrambenih znanosti na Sveučilištu Rutgers, savjetuje da se za većinu hrane preporuča konzumacija u roku od tri do četiri dana.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu