Pretpostavlja se da kiseli kupus podrijetlom iz Kine, još od prije 2.000 godina. S obzirom na to da tada nisu postojali moderni načini čuvanja hrane, kao što su hladnjaci i zamrzivači, jedini način da se hrana ne pokvari brzo jeste bio proces fermentacije. Fermentacija kupusa se smatra najstarijim načinom čuvanja kupusa i samim tim se smatra jednim od najvažnijih izvora hrane još od 4. stoljeća prije nove ere.
Danas se kiseli kupus najčešće služi uz jela i vrlo je popularan u centralnoj Europi, točnije u Njemačkoj. On ima brojne zdravstvene koristi, s obzirom na to da ima dovoljnu količinu vitamina C i K, dovoljno vlakana, a i pospješuje energiju i imuni sustav željezom. Iako ima i brojne prednosti, treba biti umjeren, jer se kupus fermentira solju, te je pun natrija, piše B92.

Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu