Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Franck proslavio jubilej uz vrhunske chefove

Autor: Marta Duić
16. ožujak 2022. u 08:25
Podijeli članak —
Renomirani kuhari spravljali jela za zaposlenike Francka/PD

JRE Hrvatska, udruženje vrhunskih chefova i vlasnika restorana, član je međunarodne obitelji koja djeluje u 16 zemalja i okuplja najkreativnije chefove i više od 350 ambicioznijih restorana.

Povodom 130 godina poslovanja, Franck se udružio sa chefovima Jeunes Restaurateurs (JRE) s kojima surađuje već više od pet godina.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

JRE Hrvatska, udruženje vrhunskih chefova i vlasnika restorana, član je međunarodne obitelji koja djeluje u 16 zemalja i okuplja najkreativnije chefove i više od 350 ambicioznijih restorana.

Povodom 130 godina poslovanja, Franck se udružio sa chefovima Jeunes Restaurateurs (JRE) s kojima surađuje već više od pet godina.

JRE Hrvatska, udruženje vrhunskih chefova i vlasnika restorana, član je međunarodne obitelji koja djeluje u 16 zemalja i okuplja najkreativnije chefove i više od 350 ambicioznijih restorana.

Domaći renomirani chefovi ovom su prigodom svoje kuhinje zamijenili onom u Franckovu restoranu za zaposlenike gdje su im pripremili izbor jela za ručak temeljen na tradicionalnoj recepturi kraja iz kojeg dolaze.

Inače, poslovna priča naše ponajveće kompanije za proizvodnju i preradu kave i čaja seže u 1827. kada je njemački poduzetnik Johann H. Franck uspio ljekovitu biljku cikoriju preraditi u napitak, a zagrebačka tvornica otvorena je 1892. godine na tadašnjoj periferiji grada, u Vodovodnoj ulici gdje se nalazi i danas.

Upravo u tom pogonu povodom obljetnice za zaposlenike su kuhali šefovi kuhinja iz renomiranih restorana diljem zemlje kao što su Dubravkin put iz Zagreba, Navis i Villa Ariston iz Opatije, Konoba Pelegrini iz Šibenika, konoba Boba iz Murtera, restoran Korak iz Plešivice, Konoba Zijavica iz Moščeničke drage i restoran Pergola iz Savudrije.

Autor: Marta Duić
16. ožujak 2022. u 08:25
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close