Uprava Varteks ponovo je na svoj način ‘krnja’, čeka se ekipiranje

Autor: Suzana Varošanec , 03. kolovoz 2021. u 22:00
Novog menadžera s kojim će se kompletirati Upravu čekaju brojni izazovi/LJILJANA RISEK/VECERNJI LIST

Tijekom prvih 6 mjeseci u RH su već otvorili tri nova dućana.

Nakon serije zapaženih aktivnosti na jačanju kapitala, širenju tržišta, prolongatima kredita i prodaji neoperativne imovine s ciljem zatvaranja dijela istih, pa zaključno s recentnim razgovorima o kompanijskim planovima predsjednika države Zorana Milanovića s Upravom u sjedištu tvrtke – pohvalio je Vladinu potporu Varteksu kroz proglašenje njihova projekta ‘teškog’ 182,7 milijuna šestim privatnim strateškim investicijskim projektom u RH, Varteksova Uprava ponovo je na svoj način ‘krnja’.

Ekipiranje u sastavu predsjednika Uprave Tomislava Babića, prokuriste Miljenka Vidačeka i člana Uprave Denisa Smolara, koji je s višegodišnjim iskustvom financijskog savjetovanja, od refinanciranja i financijskih dubinskih snimanja do korporativne strategije, planiranja i budžetiranja, trajalo je oko pola godine.

S danom 2. kolovoza nastupila je ostavka Smolara, druga po redu u ovoj godini iz Uprave Varteksa, koju je početkom 2021. napustio i Damir Radmilović.

Kako bilo, nekadašnji tekstilni div, grupacija s blizu 1000 zaposlenika u prvoj polovici godine, znakovito i za daljnju perspektivu, najavljuje osnivanje nove prodajne jedinice u Ljubljani, dok što se iste najave za Zagreb tiče, ona je s ciljem šivanja odjeće po mjere kao dodatno osnaživanje njihove ponude.

Tijekom prvih 6 mjeseci u RH su već otvorili tri nova dućana – uz onaj u Trgovačkom centru Lumini u Varaždinu, ‘pokrili’ su Mall of Split i Outlet u Zagrebu.

Unatoč lošijim rezultatima te padu ukupnih prihoda pod utjecajem korone, prihodi maloprodaje i u drugom kvartalu bilježe im rast od 12% u odnosu na prvi kvartal, što je posljedica, navode, dodatnog ulaganja u maloprodaju i vlastiti modni brend.

Kod Specijalne odjeće rasli su za 3,4 mil. kuna u odnosu na raniji kvartal. No, novog menadžera s kojim će se kompletirati njihova Upravu čekaju brojni izazovi.

Komentirajte prvi

New Report

Close