Zdravstvenih koristi o jedenja jaja gotovo je previše da bi ih se moglo pobrojati. One uključuju jačanje imunološkog sustava, poticanje mršavljenja, a i bogat su izvor vitamina, proteina i zdravih masti. Premda su žumanjci bogati kolesterolom, studije su pokazale da kolesterol koji nalazite u jajima ne mora imati negativan utjecaj na razinu kolesterola kao što to mogu imati druge namirnice poput zasićenih masti, piše N1.
U stvari, mnogi tvrde da je jedini razlog zašto se jaja ikad mogu smatrati “nezdravima” taj što ih obično pržimo na maslacu i kombiniramo s nezdravom hranom, poput slanine, kobasica ili majoneze. No, prema vodećim zdravstvenim stručnjacima s klinike Mayo, doista možete jesti previše jaja.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Isto kao i slanina su nezdrava 😉 bitno da je Poli i sl.zdravo 🙂
Uključite se u raspravu