Država za 51 lokal traži (za)kupce. U proračun će se sliti najmanje 10 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 08. lipanj 2020. u 21:59
Najviše lokala je u Zagrebu, cijene već od 38,3 tisuće kuna za garažu/S. MIDŽOR/PIXSELL

Uz to država traži i zakupce za deset prostora na 10 godina, a tender otvoren do 7. srpnja odnosno 23. lipnja, objavilo je Ministarstvo.

Ministarstvo državne imovine raspisalo je natječaje za prodaju 41 poslovnog prostora u državnom vlasništvu čije početne tražene cijene tih prostora prelaze 10 milijuna kuna.

Uz to država traži i zakupce za deset prostora na 10 godina, a tender otvoren do 7. srpnja odnosno 23. lipnja, objavilo je Ministarstvo. Većina poslovnih prostora koji su ponuđeni na prodaju i za zakup nalaze se u Zagrebu, a transakcije će se provoditi po načelu ‘viđeno-(za)kupljeno’.

Prema pravilima natječaja ponude se neće uzimati u obzir nakon naznačenih rokova. Većina prostora nalazi se u podrumima ili uličnom prizemlju, nemaju sanitarne čvorove, plin i vodomjer, a u nekima nema struje.

Najviše poslovnih prostora, 20, je u središtu metropole, u Osijeku je osam, Karlovcu šest, Rijeci četiri, a na popisu se nalaze i oni u Puli te Labinu. Najpovoljnija ponuda smatrat će se ona s najvišom cijenom, no ona mora nadmašiti početnu cijenu.

Kad je riječ o zagrebačkim prostorima, početne cijene kreću se od 38,3 tisuće kuna za garaže od 12,5 metara do 721 tisuće kuna za 77 metara kvadratnih uličnog prizemlja. Ponude mogu slati hrvatski državljani i državljani zemalja Europskog gospodarskog prostora s kojima Hrvatska ima ugovor o reciprocitetu stjecanja nekretnina.

Komentirajte prvi

New Report

Close