I dok se ruši, u Zagrebu se rađa 4000 stanova

Autor: Poslovni.hr , 24. ožujak 2020. u 09:56
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Nitko nije slutio zdravstvenu krizu, a još manje potres ovakvih razmjera.

Jučer su se nekretnine same pokrenule po naredbi iz utrobe zemlje i aktualizirale pitanje sigurnosti stanovanja te promišljanja o kupnji stana u zgradi posve novog ili barem novijeg datuma. Veseli stoga što se ove godine planirao početak nekoliko većih stambenih projekata na području Zagreba koji bi u naredne dvije godine trebao uroditi sa čak 4000 novih stanova, piše Lider.

– Riječ je o projektima koji su raspoređeni po cijelom gradu, počevši od Sesveta do Malešnice. Profil projekata je različit, među njima su luksuzni stanovi na prestižnim lokacijama, kao i stanovi za potrošače manje platežne moći. Novi projekti se kreću od 1800 do 4000 eura po četvornom metru, ovisno o veličini i mikrolokaciji – ispričao nam je prije izbijanja pandemije koronavirusa o novogradnjama Patrick Franolić, predsjednik Uprave agencije za nekretnine Spiller Farmer, dodavši kako se ne očekuje nikakav krah na tržištu ni problem s prodajom te količine stanova. Budući da je prošlu godinu obilježio snažan rast ponude i potražnje za stanovima, takav se trend očekivao u glavnim gradovima i na obali i tijekom 2020.

Nitko nije slutio zdravstvenu krizu, a još manje potres ovakvih razmjera.

– U ovom trenutku ne postoji tržište nekretnina. Ono je u potpunosti stalo i tako će biti sve dok virus bude prisutan. Ne postoji u ovom trenutku potražnja jer se ljudi ne kreću, ne pregledavaju nekretnine i nisu im nekretnine prioritet. U agencijama je promet pao za sto posto u odnosu na prošli tjedan – posvjedočio je potpunom mirovanju tržišta Dubravko Ranilović, predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK.

Unatoč događanjima na terenu, ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar kazao je prošloga tjedna kako će poziv za subvencije stambenih kredita biti otvoren kako je i najavljeno, 30. ožujka uz mogućnost da se produlji predviđeni rok za predaju dokumentacije koji je zasad do 8. travnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close