Mali junaci prodali više od milijun personaliziranih knjiga

Autor: Poslovni dnevnik , 16. siječanj 2020. u 22:00
Prošle godine tim Malih junaka znatno je porastao i sada broji više od 140 članova

Lani su dobro iskoristili prilike te su se promišljenim potezima postavili u vrh ponuđača personaliziranih knjiga u SAD-u i Europi.

Mlada slovenska tvrtka Hooray Studios lani je ostvarila više od 27 milijuna eura prihoda prodajom personaliziranih knjiga za djecu i njihove roditelje, što je povećanje za više od 100% u odnosu na godinu ranije.

Već su prodali više od milijun knjiga. Prošlu godinu u tvrtki Hooray Studios, koja je u Sloveniji poznatija pod imenom Mali junaci, obilježila je snažna marketinška strategija s jedne strane i intenzivan razvoj sistemskih i proizvodnih rješenja s druge strane. Oboje su tijekom 2019. osigurali više od 27 milijuna eura prihoda Hooray Studiosu i njegovim podružnicama u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji. To je više nego udvostručilo rezultat iz prethodne godine, priopćila je tvrtka.

Proširenje koncepta
Prošle godine tvrtka je uložila više od 11 milijuna eura u marketing i dobro iskoristila prilike te se promišljenim potezima postavila u sam vrh ponuđača personaliziranih knjiga u SAD-u i Europi. Veliki proboj s druge strane Atlantika uspio je gerilskom marketinškom kampanjom kada su za prvi rođendan svoju knjigu poslali kćeri američke reality zvijezde Khloe Kardashian.

Kampanja je uspjela, jer je jedna od slavnih sestara Kardashian na svom Instagram profilu objavila poklon slovenske tvrtke. "Da je knjiga došla u ruke male True i njezine mame Khloe Kardashian rezultat je šire gerilske marketinške kampanje dizajnirane posebno za američko tržište", objasnio je u svibnju prošle godine Mic Melanšek, jedan od suosnivača te kreativni i marketinški direktor tvrtke.

 

11 milijuna

eura uložila je prošle godine mlada tvrtka u marketing

"Proširenjem koncepta naših personaliziranih dječjih knjiga na knjige za širu obitelj otvorile su nam se brojne mogućnosti kojih ranije nismo bili svjesni. Dakle, velikom žlicom uspješno smo uhvatili prigodu Valentinova, Dana majke i Dana očeva", rekao je Mic Melanšek. Povećana potražnja za personaliziranim knjigama Malih junaka također je zahtijevala duboka sistemska poboljšanja.

"S bogatim iskustvom iz prošlosti i jasnim planom za sistemska poboljšanja za daljnji rast, uvelike smo poboljšali mogućnosti naših mrežnih sustava tijekom protekle godine, što znači da je naručivanje knjiga brže i lakše za korisnika, čak i ako ih je nekoliko desetaka tisuća istodobno na našoj internet stranici. Također, počeli smo suradnju s novim tiskarama u SAD-u, Francuskoj i Velikoj Britaniji, što nam omogućava naklade do 100.000 knjiga dnevno. Sve to dovelo nas je do ruba mogućnosti u 2018. godini, tako da je bila potrebna nadogradnja", objasnio je Rado Daradan, suosnivač i glavni direktor tvrtke.

 

Prek

Ove godine kreće više od 10 projekata, ne samo knjiga već i komplementarnih proizvoda.

Tijekom prošle godine tim Malih junaka znatno je porastao i sada broji više 140 članova, a povremeno im se tijekom visoke sezone pridružuju vanjski suradnici. U skladu s tim, proširili su i svoje poslovne prostore u centru Ljubljane, koji se sada prostiru na više od tisuću četvornih metara. Usto, zaposlili su stručnjake za ključna područja i strateško osoblje koje će pomoći u daljnjem rastu tvrtke i razvoju novih proizvoda.

Osvajanja novih tržišta
"U 2020. godini planiramo da svjetlo dana ugleda više od deset novih projekata, ne samo knjige, već i komplementarni proizvodi koje naš tim intenzivno razvija posljednjih godinu dana", objasnio je Jure Prek, bivši direktor tvrtke Outfit7, poznate po svjetski popularnoj računalnoj igri Talking Tom, koji se timu Hooray Studiosa nedavno pridružio kao voditelj kreativnih procesa i proizvodnje. U 2020. godini Hooray Studios ulazi sa smjelim planovima za osvajanje novih tržišta u Europi, kao i na ostalim kontinentima, te će se usredotočiti na predstavljanje novih knjiga i srodnih proizvoda kojima će dodatno proširiti krug svojih čitatelja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close