– Zadnjih pet godina cijena čvaraka je bila ista. I ove godine bi ostala takva da se na proljeće nije pojavila afrička svinjska kuga u Kini. To je poremetilo balans na tržištu, a cijena sirovine porasla je za više od duplo – rekao je Miroslav Mataušić, direktor Frelima. Njihova se firma već 16 godina bavi obiteljskom proizvodnjom čvaraka, a gastrožiri 24sata više ih je puta proglasio najboljima na tržištu. I oni su poskupjeli…
– Kinezi su najveći proizvođači svinjetine na svijetu, a zbog pojave bolesti morali su eutanazirati 270 milijuna svinja. Kako bi zadovoljili potražnju, krenuli su uvoziti svinje iz Europe i tako poremetili tržišni balans. Zbog manjka sirovine cijene su otišle gore. Do prošle godine nabavna cijena po kilogramu špeka bila je 80 centi, a sad, prema našoj zadnjoj nabavci, kilogram košta 1,85 eura – rekao je Mataušić.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.hebela vas cenzura, ne daju komentirat jer upotrebljavam zabranjene riječi! Živjela sloboda govora
Potpuno si u pravu.I danas “svinje” jedu čvarke.
Prije smo sa čvarcima hranili svinje!
i danas ti je isto
[/quote]
Haha! 😀
Prije smo sa čvarcima hranili svinje!
i danas ti je isto
Uključite se u raspravu