Nova kamera poznate tvrtke može vam očitati tablice s kilometra

Autor: Poslovni.hr , 27. srpanj 2019. u 12:15
Foto: Fujifilm Youtube screenshot

Fujifilm ulazi na tržište nadzornih kamera sa SX800, dalekometnom nadzornom kamerom s optičkim zumom od 40x koja je dizajnirana za pružanje sigurnosti na međunarodnim granicama i velikim komercijalnim objektima.

Ima ugrađenu leću s fokalnom duljinom od 35 mm i žarišnom duljinom od 20 mm do 800 mm te dodatni digitalni zoom od 1,25x, prenosi The Verge.

U kombinaciji, Fujifilm kaže da to daje SX800 ukupnu ekvivalentnu žarišnu duljinu od 1000 mm, što je dovoljno da se fokusira na registarske pločice automobila od 1 km ili otprilike 0.6 milja.

Fujifilm je opremio svoju komercijalnu sigurnosnu kameru s nizom značajki koje će učiniti snimke još upotrebljivijima pri snimanju na ove ekstremne udaljenosti. Ima brzi autofokus koji se može fokusirati u 0,3 sekunde, optičku stabilizaciju slike i mehanizam za obradu slike koji može smanjiti efekte magle i izmaglice topline. Kamera također podržava ISO razine (do 819200) za snimanje noću.

Da biste dobili predodžbu o tome što ovaj omjer zumiranja može, nedavni Fujifilmov promotivni videozapis pokazuje kako kamera može čitati znak s udaljenosti od 2,2 km (oko 1,36 milja), a videozapis prikazuje jasnu snimku platforme tornja u Tokiju s udaljenosti od 3 km (oko 1,86 milja).

Još jedna promotivna slika pokazuje kako se kamera može usredotočiti na registarske pločice automobila na udaljenosti od 1 km (oko 0,6 milja).

Fujifilm predlaže nekoliko različitih mjesta na kojima bi kamera s mogućnostima zumiranja SX800 mogla biti korisna, uključujući međunarodne granice, šumska područja ili javne objekte kao što su zračne luke ili autoceste. Sami objekti će moći pokriti veće područje s manjim brojem kamera. Ali za sve ostale to je dobar podsjetnik da samo zato što ne možete vidjeti sigurnosnu kameru, to ne znači da vas nitko ne može vidjeti, čak i ako je udaljen nekoliko kilometara.

Fujifilm SX800 će biti dostupna za kupnju od 26. srpnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close