Istarska Stancija Buršić i pršutana Kod Milana primjer su obiteljskog poslovanja koji uspješno raste i širi se već godinama. Priča koja je počela s proizvodnjom mesnih prerađevina i uzgajanja svinja za te potrebe prerasla je u Stanciju i pršutarnu koju posjećuju gosti iz cijelog svijeta. U ovom obiteljskom biznisu su Darinka Buršić, njen suprug Milan koji vodi računa o pršutarni i proizvodnji te kćeri koje nastavljaju obiteljsku tradiciju.
Stancija u Vodnjanu postoji već 10 godina, a iz godine u godinu kako raste interes za njihovim proizvodima i uslugama, tako šire prostor i kontinuirano ulažu. Osim autohtone istarske hrane koju nude u Stanciji Buršić, u pršutarni Kod Milana zadnje četiri godine rade i degustacije mesnih delicija u kušaoni. "Počeli smo s pršutanom i to je bila ideja mog supruga koji je mesar po struci. Kad smo počeli na mjestu gdje je današnja Stancija bila je štala i u njoj čak 40 krmača", prisjeća se Darinka Buršić koja je prve poduzetničke korake napravila sa suprugom.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu