Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Jaka alkoholna pića strateški vežu i prerađivače i proizvođače

Autor: Marta Duić
03. prosinac 2017. u 22:01
Podijeli članak —
Prvi put je proglašen i najbolji barmen - Dorijan Skoblar/L. Stanzl/PIXSELL

Iako šampion nije dodijeljen, na ocjenjivanju GIUPPH-a je 11 uzoraka dobilo zlatne, 21 srebrne i 12 brončane nagrade.

U organizaciji Gospodarske interesne udruge proizvođača Hrvatska (GIUPPH) i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede održano je treće međunarodno ocjenjivanje kvalitete jakih alkoholnih pića ISCRO 2017.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Ocjenjivanje je uključilo šest zemalja, a iako šampion kvalitete ove godine nije dodijeljen, 60 uzoraka u konkurenciji bilo je izuzetne kvalitete te je peteročlani žiri stručnjaka i senzorskih analitičara dodijelio 11 zlatnih, 21 srebrno i 12 brončanih nagrada. "Cilj nam je okupiti proizvođače radi promoviranja visoke kvalitete na međunarodnoj razini, a ocjene smo dodijelili u pet kategorija. Prvi puta priznanja dodjeljujemo i barmenima iz Hrvatske sekcije barmena koji su kreirali koktele od jakih alkoholnih pića, a certifikate dobivaju i naši senzorski stručnjaci", istaknula je Jasna Čačić, direktorica GIUPPH-a.

U organizaciji Gospodarske interesne udruge proizvođača Hrvatska (GIUPPH) i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede održano je treće međunarodno ocjenjivanje kvalitete jakih alkoholnih pića ISCRO 2017.

Ocjenjivanje je uključilo šest zemalja, a iako šampion kvalitete ove godine nije dodijeljen, 60 uzoraka u konkurenciji bilo je izuzetne kvalitete te je peteročlani žiri stručnjaka i senzorskih analitičara dodijelio 11 zlatnih, 21 srebrno i 12 brončanih nagrada. "Cilj nam je okupiti proizvođače radi promoviranja visoke kvalitete na međunarodnoj razini, a ocjene smo dodijelili u pet kategorija. Prvi puta priznanja dodjeljujemo i barmenima iz Hrvatske sekcije barmena koji su kreirali koktele od jakih alkoholnih pića, a certifikate dobivaju i naši senzorski stručnjaci", istaknula je Jasna Čačić, direktorica GIUPPH-a.

 

Čačić

Cilj nam je okupiti proizvođače radi promicanja izuzetne kvalitete.

Da su ovakve manifestacije ključne za jačanje prepoznatljivosti i kvalitete složio se i Juraj Orenda iz Ministarstva poljoprivrede. "Ovo je strateška djelatnost za gospodarstvo koja može uposliti prerađivačke i proizvođačke kapacitete te stvoriti nova radna mjesta", poručio je Orenda. Posebne zahvale dobili su pojedinci koji doprinose promicanju struke, Miro Drobnjak i OPG Valentina Hudorović, a u natjecanju barmena prvo mjesto osvojio je Dorijan Skoblar.

Jedan od novih certificiranih senzorskih stručnjaka Luka Bilušić dobio je i zlatnu medalju za liker od oraha, a uz Badel 1862 koji je dobio četiri zlatna priznanja istakla se i Vinoplod vinarija s dva zlata. Prva tri u kategoriji zlata su voćna rakija Biser Hasan Silnović iz BiH (najbolje ocijenjeni uzorak), crnogorska Kum lozova rakija Vinarije Dabović te Dunjevača Hajduk pecija Mire Kranjajića iz BiH. 

Autor: Marta Duić
03. prosinac 2017. u 22:01
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close