Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Iz Vrpolja prvi domaći čips od jabuke

Autor: Franjo Lepan
18. siječanj 2006. u 06:00
Podijeli članak —

SLAVONSKI BROD – Unatoč milijunskom dugu, zatvaranju vode i plina zbog stotina tisuća kuna neplaćenih dugovanja, vrpoljačka Sušionica voća i povrća d.o.o. ovih će dana na tržište plasirati prvi domaći čips od jabuke.
“To je ideja stara nekoliko godina, ali nismo mogli ići u realizaciju jer nemamo pakirnicu. Nakon višemjesečnih traženja uspjeli smo s tvrtkom Kanann iz Donjeg Miholjca dogovoriti pakiranje našeg čipsa od jabuke pa tako tijekom ovog tjedna očekujemo da će se 50-gramsko pakovanje naći na policama lanca Getro. Vode se pregovori i s drugim trgovačkim kućama da se odazovu plasmanu ovog u cijelosti domaćeg proizvoda”, rekla nam je jučer Ljilja Nikšić, članica Uprave Sušionice. Mogla bi to biti velika svijetla točka u poslovanju Sušionice, koje je opterećeno velikim teškoćama i stalnim prijetnjama da će se prekinuti proizvodnja. “Strateška” tvornica, kako ju se nekada zvalo, danas ima najsuvremeniju opremu za sušenje voća i povrća, ali Hrvatska i dalje uvoziti na stotine tona sušenog povrća jer se nitko ne obazire na proizvodne kapacitete u Vrpolju. Domaći čips od jabuke, koji će biti konkurent inozemnom koji se sve više udomaćuje na policama trgovačkih lanaca, u cijelosti je hrvatski proizvod, jabuke su uzgojene u okolici Vrpolja, prerađene i osušene u Sušionici, uskladištene i čekaju na pakiranje.
“Za početak smo dogovorili pakiranje jedne tone čipsa od jabuka, vidjet ćemo kako će tržište reagirati. Bude li onako kako planiramo, za sljedeću isporuku pripremit ćemo više, što znači da ćemo trebati i više jabuke”, rekla nam je Gospođa Nikšić. Prije nekoliko dana Sušionica je isporučila 8,5 tona sušene višnje za veliku australsku tvrtku Maxwell Food Product koja pokriva gotovo 50 posto tržišta na tom kontinentu, a i dalje je zainteresirana za suhu višnju proizvedenu po strogim ekološkim standardima, što uključuje biološku zaštitu ploda i voćke.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

SLAVONSKI BROD – Unatoč milijunskom dugu, zatvaranju vode i plina zbog stotina tisuća kuna neplaćenih dugovanja, vrpoljačka Sušionica voća i povrća d.o.o. ovih će dana na tržište plasirati prvi domaći čips od jabuke.
“To je ideja stara nekoliko godina, ali nismo mogli ići u realizaciju jer nemamo pakirnicu. Nakon višemjesečnih traženja uspjeli smo s tvrtkom Kanann iz Donjeg Miholjca dogovoriti pakiranje našeg čipsa od jabuke pa tako tijekom ovog tjedna očekujemo da će se 50-gramsko pakovanje naći na policama lanca Getro. Vode se pregovori i s drugim trgovačkim kućama da se odazovu plasmanu ovog u cijelosti domaćeg proizvoda”, rekla nam je jučer Ljilja Nikšić, članica Uprave Sušionice. Mogla bi to biti velika svijetla točka u poslovanju Sušionice, koje je opterećeno velikim teškoćama i stalnim prijetnjama da će se prekinuti proizvodnja. “Strateška” tvornica, kako ju se nekada zvalo, danas ima najsuvremeniju opremu za sušenje voća i povrća, ali Hrvatska i dalje uvoziti na stotine tona sušenog povrća jer se nitko ne obazire na proizvodne kapacitete u Vrpolju. Domaći čips od jabuke, koji će biti konkurent inozemnom koji se sve više udomaćuje na policama trgovačkih lanaca, u cijelosti je hrvatski proizvod, jabuke su uzgojene u okolici Vrpolja, prerađene i osušene u Sušionici, uskladištene i čekaju na pakiranje.
“Za početak smo dogovorili pakiranje jedne tone čipsa od jabuka, vidjet ćemo kako će tržište reagirati. Bude li onako kako planiramo, za sljedeću isporuku pripremit ćemo više, što znači da ćemo trebati i više jabuke”, rekla nam je Gospođa Nikšić. Prije nekoliko dana Sušionica je isporučila 8,5 tona sušene višnje za veliku australsku tvrtku Maxwell Food Product koja pokriva gotovo 50 posto tržišta na tom kontinentu, a i dalje je zainteresirana za suhu višnju proizvedenu po strogim ekološkim standardima, što uključuje biološku zaštitu ploda i voćke.

Autor: Franjo Lepan
18. siječanj 2006. u 06:00
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close