U sklopu priredbe Tamburaški kirbaj, koja se ovoga vikenda održava u Vukovaru, osječki kuhar Denis Šoštarić skuhao je najveći slavonski čobanac kako bi ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, a za taj poduhvat utrošio je čak 1700 kilograma mesa.
"Skuhali smo 12.500 porcija, odnosno 4650 litara čobanca. Za to smo utrošili 1700 kilograma mesa, 300 kilograma luka te 4000 litara vode. Počeli smo ga kuhati u 4 ujutro, a dovršili oko 13 sati, rekao je Denis Šoštarić, dodajući kako je čobanac kuhan u kotliću posuđenom od kolega iz Srbije, a u kojem su oni 2001. kuhali riblji paprikaš.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu