Rok za predstečajnu Novog lista u utorak

Autor: Saša Paparella , 19. studeni 2015. u 22:00
Zgrada riječkog Novog lista/Nel Pavletić/PIXSELL

Uskoro oluka o sudbini riječkog dnevnika.

Ročište za sklapanje predstečajne nagodbe Novog lista zakazano je za 24. studeni kod Trgovačkog suda u Rijeci, objavljeno je na stranicama Fine a prenosi sajt Hrvatskog novinarskog društva (HND).

Kako se navodi na straicama Ročištu za predstečajnu nagodbu Novog lista bi, pored nakladnika, trebali prisustvovati i svi vjerovnici koji su prihvatili plan financijskog restrukturiranja Novog lista. Predstečajna nagodba otvorena je krajem listopada prošle godine uz utvrđeni iznos obaveza od 29,5 milijuna kuna. Zagrebačka banka je najveći vjerovnik od ukupno 377 vjerovnika s potraživanjem od 19,8 milijuna kuna i jedini sa založnim pravom na nekretnine Novog lista.

Prema planu financijskog restrukturiranja, a bude li predstečajna nagodba na trgovačkom sudu sklopljena, Novi list će do 2019. godine morati plaćati oko pet milijuna kuna utvrđenih tražbina godišnje.  Prva rata od 1,46 milijuna kuna za kredite kod Zagrebačke banke sjest će na naplatu u roku šest mjeseci nakon sklapanja nagodbe. To je tek jedna od dvije rate koje banci treba plaćati svake godine. Nakon godinu dana počeka za ostale vjerovnike trebat će izdvojiti i dodatnih oko 2 milijuna kuna godišnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close