Podravkina tvornica juha i Vegete, koja zapošljava 330 ljudi, svake godine bilježi rast prodaje asortimana, a većinski dio proizvedenog odlazi na četrdesetak inozemnih tržišta. Marijan Stančec, direktor tvornice juha i Vegete, koji u Podravci radi već 30 godina, pohvalio se kako je daleko najprodavaniji i najpoznatiji proizvod njegove tvornice – Vegeta.
"Nema joj premca. To je i najveći izvozni proizvod naše tvornice, s njome smo prisutni u najviše zemalja i upravo smo po Vegeti i postali tako prepoznatljivi. Također, svake godine bilježimo značajni rast u juhama, iako nam je inozemna konkurencija velika. Mi smo za njih vrlo mali, teže se možemo i probiti i moramo biti kvalitetniji i niži u cijenama kako bismo bili konkurentniji", pričao je vodeći nas kroz pogone. U 234 radna dana godišnje proizvede se 25.000 tona Vegete te 8000 tona dehidriranih juha i gotovih jela. Dnevno je riječ o 35 tona juha i oko 100 tona Vegete. Kad su juhe u pitanju zanimljivo je da, otkriva Stančec, ideje za nove okuse dolaze od samih potrošača. No cijela Podravkina priča o novim proizvodima ide od tržišta, osluškuje se, veli, želje kupaca, osmišljavaju marketinške aktivnosti, a Podravkinu ljudi su stalno na terenu.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu