Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Hrenovke: Od 8 uzoraka u trgovačkim lancima potrošačima ne mogu preporučiti niti jednu

Autor: Poslovni.hr/H
02. srpanj 2015. u 21:12
Podijeli članak —
Foto: Thinkstock

U hrenovkama je previše masnoća, kolagena i drugih dodataka, a u jednom analiziranom uzorku uopće nije otkrivena govedina.

Vodeća slovenska potrošačka udruga kontrolirala je kvalitetu hrenovki te utvrdila da od osam uzoraka različitih marki kupljenih u trgovačkim lancima ne može potrošačima preporučiti niti jednu jer sadrže mnogo masnoća, a premalo mesa.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

"Najviše nas je razočaralo to da rijetki proizvođači na proizvodu označe postotak mesa u hrenovkama, a upravo to je informacija od važnosti za potrošače", kazala je Tanja Pajk Žontar iz Saveza za zaštitu potrošača (ZPS).

Vodeća slovenska potrošačka udruga kontrolirala je kvalitetu hrenovki te utvrdila da od osam uzoraka različitih marki kupljenih u trgovačkim lancima ne može potrošačima preporučiti niti jednu jer sadrže mnogo masnoća, a premalo mesa.

"Najviše nas je razočaralo to da rijetki proizvođači na proizvodu označe postotak mesa u hrenovkama, a upravo to je informacija od važnosti za potrošače", kazala je Tanja Pajk Žontar iz Saveza za zaštitu potrošača (ZPS).

Od 12 uzoraka hrenovki po cijeni od 4 do 9 eura za kilogram koje su analizirali niti za jednu vrstu nisu ocijenili da ih mogu preporučiti s obzirom na kvalitetu i cijenu jer je cijena kilograma svinjskog buta 5 eura, a mlade govedine za odreske 8 eura.

Prema slovenskom pravilniku hrenovke bi naime morale sadržavati najmanje 75 posto "mesnog tijesta" od govedine i svinjetine, ali je istraživanje pokazalo da se proizvođači toga ne drže jer je u hrenovkama previše masnoća, kolagena i drugih dodataka, a u jednom analiziranom uzorku uopće nije otkrivena govedina.

Autor: Poslovni.hr/H
02. srpanj 2015. u 21:12
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close