Spor sa Slovenijom oko toga smiju li hrvatski mesoprerađivači proizvoditi "kranjsku kobasicu" još nije sasvim riješen.
Zato je zanimljivo je priznanje najpoznatijeg slovenskog kobasičara Antona Arvaja da svinjetinu za svoje kranjske kobasice kupuje i u Hrvatskoj. "Domaća je svinjetina bolja od uvozne, ali je naših svinja premalo jer proizvedemo onoliko koliko manja farma u Nizozemskoj. Zato meso uvozim, većinom iz Austrije, Njemačke i Hrvatske", kazao je Arvaj (75), poduzetnik iz Britofa kod Kranja, za portal slovenskog Telekoma. Slovenija je u Europskoj uniji zaštitila kranjsku kobasicu kao svoj proizvod sa zaštićenim geografskim podrijetlom te prije dvije godine tražila da se u Hrvatskoj zabrani prodaja kobasica pod tim imenom iako se one u Hrvatskoj tradicionalno proizvode.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu