Državni investicijski fond Katara povlači se iz Crne Gore

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. kolovoz 2014. u 16:14
Thinkstock

Po planu kompleks je trebao biti završen i otvoren ove godine, ali se od toga odustalo. Novi hotel trebao je imati 150 smještajnih jedinica, a u hotelskim depandansama još 76.

Državni investicijski fond Katara Qatari Diar odlučio je zaustaviti projekt izgradnje ekskluzivnog hotelskog naselja Beyond Horizon ranga pet plus zvjezdica u uvali Pržno kod Tivta i obustaviti poslovanje u Crnoj Gori, javili su u srijedu podgorički mediji.

"Nakon više od tri godine marljivog planiranja i velike posvećenosti pripremnim poslovima, problemi u stjecanju vlasništva nad zemljištem, trenutno čine projekt na ovoj lokaciji neodrživim. Stoga Qatari Diar povlači svoje planove za razvoj projekta vrijednog 350 milijuna eura i postupno obustavlja svoje operacije u Crnoj Gori“, objavile su Vijesti pozivajući se na izvore iz uprave tvrtke.

Po planu kompleks je trebao biti završen i otvoren ove godine, ali se od toga odustalo. Novi hotel trebao je imati 150 smještajnih jedinica, a u hotelskim depandansama još 76.

Iz crnogorskog ministarstva turizma priopćeno je u srijedu da će sljedećih dana razgovarati s upravom Qatari Diara u Crnoj Gori kako bi dobili potpuniju informaciju o problemima koji stoje na putu realiziranja ove investicije, jer “nemaju službenih saznanja o navodnoj odluci državnog investicijskog fonda Katara da zaustavi projekt izgradnje ekskluzivnog turističkog resorta i obustavi poslovanje u Crnoj Gori”.

Atraktivnu lokaciju od gotovo 300 tisuća četvornih metara u uvali Pržno kod Tivta, Qatari Diar je za skoro 25 milijuna eura prije četiri godine kupio od tivatskog hotelsko-turističkog preduzeća Primorje.

Na vijest da je Qatari Diar odustao od investicije u Tivtu reagirala je i oporba ocijenivši da je to za Crnu Goru poražavajuće u vremenu kada se zemlje u svijetu nadmeću u ponudama i načinima privlačenja svježeg kapitala, pozivajući vladu u Podgorici “da bude posvećena kako privlačenju tako i zadržavanju investitora koji imaju namjeru uložiti kapital”.

Komentirajte prvi

New Report

Close